La jutge amplia el termini per investigar la família Pujol per la "complexitat" del cas

Es podria allargar un màxim de tres anys començant des del desembre del 2015. En la causa que se segueix des de Barcelona encara falta informació sobre comptes a Andorra

Beatriz Balfagón, la jutge de Barcelona que  investiga Jordi Pujol i diversos membres de la seva família per la fortuna que durant anys van ocultar a Andorra, ha declarat "complexa" la causa, per la qual cosa la instrucció es podria allargar durant un màxim de tres anys. Aquest termini començaria a comptar a partir del desembre del 2015. En una interlocutòria a la qual ha tingut accés l'agència Efe, Balfacón accepta la petició que li va plantejar Fernando Bermejo, fiscal Anticorrupció, i justifica la decisió davant la necessitat de practicar "nombroses diligències d'investigació que necessàriament es dilataran en el temps".

La jutge, que va obrir la causa el juliol del 2014 després de la confessió de Jordi Pujol, està pendent que l'Audiència de Barcelona determini si ha d'inhibir-se en favor de l' Audiència Nacional, on l'expresident de la Generalitat ja va  comparèixer com a investigat el deu de febrer.

En el seu escrit, la magistrada argumenta que en la causa que se segueix a Barcelona encara s'està pendent de rebre la informació dels comptes de Pujol sol·licitada a les autoritats andorranes a través d'una comissió rogatòria –del desembre del 2014–, i que a més hi consten nombrosos informes pericials que comportaran que s'hagi d'examinar "abundant informació". La decisió de la jutge comporta que la instrucció es pugui allargar inicialment durant 18 mesos, als quals es podria aplicar una pròrroga d'un any i mig.

Més continguts de