Política 21/03/2018

La jutge ordena detenir la regidora de la CUP de Reus Mariona Quadrada, investigada per un delicte d'odi

És una de les regidores investigades per les protestes contra la policia allotjada a Reus per l'1-O

Efe
2 min
Regidors de la CUP de Reus a la porta dels jutjats dijous passat, en la primera citació

ReusLa magistrada del jutjat número 2 de Reus ha ordenat detenir la regidora de la CUP de Reus Mariona Quadrada, investigada per un presumpte delicte d'incitació a l'odi, perquè es presenti a declarar. Segons han informat fonts judicials a l'agència Efe, la jutge ordena als Mossos d'Esquadra que detinguin la regidora per prendre-li declaració aquest dijous, 22 de març, a les 9.30 hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quadrada ja estava citada aquest dilluns a les dotze del migdia, però no hi va acudir per "no reconèixer la justícia espanyola" i per "ser el moment de tenir les coses clares i fer efectiva la República".

La regidora ha deixat plantada tres vegades la jutge -la primera, per problemes d'agenda de la defensa-, tal com van fer ja els seus dos companys de bancada, els regidors Marta Llorens i Oriol Ciurana, que també van ser obligats a comparèixer detinguts en la mateixa causa. El mes de desembre passat, tots dos regidors van estar detinguts més de 17 hores i van passar una nit als calabossos per prestar declaració l'endemà, encara que es van acollir al seu dret a no fer-ho.

La instrucció judicial parteix d'una denúncia d'un delicte d'incitació a l'odi formulada pel Cos Nacional de Policia (CNP) per les protestes ciutadanes portades a terme davant l'Hotel Gaudí de Reus. Allà s'allotjaven al voltant d'un centenar d'agents antiavalots, que formaven part del contingent policial desplaçat a Catalunya per impedir el referèndum de l'1 d'octubre, suspès pel Tribunal Constitucional.

A més dels tres regidors de la CUP, també consten com a investigats l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDECat), i els portaveus dels grups municipals Montserrat Vilella (PDECat), Noemí Llauradó (ERC) i Jordi Cervera (Ara Reus) per signar un manifest. En aquest text, els signants demanaven als hotelers de Reus que fessin el que resultés "adequat i necessari perquè de manera immediata abandonin el municipi" -en referència als antiavalots- i invitaven la gent a sumar-se a les protestes.

També s'investiguen sis bombers que van participar en les protestes i el propietari i l'empleat d'un gimnàs al qual acudien diversos dels antiavalots, per demanar-los que no hi anessin més, ja que els clients habituals s'havien queixat.

stats