Política 08/11/2019

JxCat denuncia Borrell a la Fiscalia per prevaricació arran de l'acomiadament de l'excònsol espanyol a Edimburg

L'exdiplomàtic també va interposar un procés judicial contra el seu cessament

Ara
1 min
El ministre d’Exteriors espanyol en funcions, Josep Borrell, en una imatge recent

BarcelonaJxCat ha denunciat aquest divendres el ministre d'Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, per un presumpte delicte de prevaricació i contra els drets individuals arran del cessament de l'excònsol espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino. L'exdiplomàtic espanyol va ser destituït després d'escriure un article en què narrava que una Escòcia independent no hauria d'esperar "a la cua" per tornar a la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Vecino també té en marxa un procés judicial contra el seu acomiadament, i ha acusat públicament el gabinet de Borrell de donar-li "ordres inconstitucionals". Per exemple, l'excònsol espanyol a Edimburg acusa el ministeri d'Afers Estrangers de voler impedir la visita d'una delegació de tots els partits catalans al Parlament escocès.

La denúncia ha sigut tramitada pel candidat de JxCat al Congrés i advocat Jaume-Alonso Cuevillas aquest matí. En una piulada, Cuevillas ha ensenyat el contingut del document en què acusen Borrell de prevaricació i ha explicat que la denúncia és una oportunitat de la Fiscalia per "demostrar amb fets la seva independència respecte al govern de Pedro Sánchez".

stats