Política 11/10/2011

L'Hospitalet apuja i crea noves taxes, que li suposaran més de quatre milions d'euros

L'augment del tipus impositiu de l'IBI, la taxa per casar-se a Can Boixeres i el manteniment de l'IAE i de l'impost de vehicles, entre les ordenances fiscals que s'han aprovat aquest dimarts

Acn
2 min

L'Hospitalet de LlobregatL'Hospitalet apujarà el tipus impositiu de l'IBI l'any vinent des del 0,804 actual al 0,869, la qual cosa suposarà un augment en el rebut de l'impost d'entre 23 i 40 euros anuals. El ple de la segona urbs catalana ha aprovat la creació de dues noves taxes: qui vulgui casar-se al palau de Can Boixeres haurà de pagar 150 euros, i qui tingui un gos perillós 40. La resta de taxes augmenten de mitjana un 3%. Aconseguir un informe d'integració social o un de condicions de l'habitatge social costarà cinc euros més. Els nínxols al cementiri costaran 10 euros més per any. D'aquesta forma el govern vol assegurar prou ingressos per a un pressupost que, ha destacat l'executiu, tindrà l'ajuda social com a prioritat. La regidora d'Hisenda Mercè Perea, del PSC, que governa a la ciutat en coalició amb els socis menors d'ICV-EUiA, ha recordat que, malgrat la pujada, el tipus impositiu de la càrrega sobre els béns immobles encara està per sota del límit legal, que és de l'1,1%. Marín ja va avançar a l'inici del curs polític que era molt possible una pujada de l'IBI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest impost és una font d'ingressos vital en els municipis, ha recordat Perea. Altres ingressos provenen d'impostos com el d'Activitat Econòmica o el que grava els vehicles de tracció mecànica, que es mantindran aquest 2012. La regidora no ha pogut indicar encara quants diners suposaran per a les arques públiques aquesta pujada de l'IBI, però ha aventurat que podrien ser uns quatre milions d'euros.

La taxa per casar-se al palauet de Can Boixeres, d'altra banda, podria suposar uns ingressos anuals extra de 40.000 euros segons els primers càlculs de Perea, que ha recordat que obrir i mantenir aquest equipament municipal per fer-hi bodes durant els caps de setmana també suposa una despesa municipal. Qui es casi a l'edifici consistorial, en canvi, no haurà de pagar.

La taxa de 40 euros per la tinença de gossos perillosos es cobrarà en concepte de taxa sanitària, i els propietaris dels animals l'hauran d'abonar quan registrin el seu ca i quan renovin la llicència, cada cinc anys.

L'any passat el consistori havia apujat les taxes municipals un 1,5% de mitjana, tot i que havia exclòs d'aquest augment els preus de les escoles bressol o els serveis de perruqueria en llars d'avis.

stats