Política 06/02/2014

El director de l'Institut Ramon Llull denuncia que el CNI controla els actes de promoció de la cultura catalana a l'exterior

Àlex Susanna considera "injust" que l'Institut Cervantes no assumeixi cap cost de les activitats de l'IRL

Acn
1 min

BarcelonaEl director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Àlex Susanna, ha denunciat aquest dijous que els actes de promoció de la cultura que es fan a l'exterior estan controlats per membres del ministeri d'Afers Exteriors i del CNI. En declaracions a Catalunya Ràdio, Susanna ha estat així de clar: "El que ja sabem és que sempre ens espera una formidable representació del ministeri d'Afers Exteriors espanyol juntament amb el Cervantes corresponent, juntament amb algú del CNI... El del CNI està a la fila del darrere i és el que pren nota".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Susanna ha considerat "injust" que l'Institut Cervantes no assumeixi cap cost de les activitats que es fan per promocionar la cultura catalana a l'exterior. L'Institut Ramon Llull, que promou la llengua i la cultura catalanes a l'exterior, té un pressupost d'uns 8 milions d'euros, la majoria provinents de la Generalitat.

En aquest sentit, Susanna ha manifestat: "No hi ha res que passi a cap seu de l'Institut Cervantes que assumeixi l'Institut Cervantes. Si ara anem a Beijing i portem una exposició del Perico Pastor, i estem en converses amb ells, ells ofereixen la seu, però la resta ho assumeix tot l'Institut Ramon Llull. Per tant, una vegada més, es fa palesa la injustícia. És a dir, els catalans hem de pagar doble, fins i tot en el camp de la cultura."

stats