Política 13/12/2011

La desena legislatura espanyola arrenca avui amb la constitució del Congrés i el Senat

La constitució de les Corts començarà a les deu del matí a cadascuna de les cambres, amb la votació del president, els vicepresidents i els secretaris de les dues institucions

Efe
1 min
Rajoy i Cia

MadridLa desena legislatura comença aquest dimarts amb les sessions constitutives del Congrés i el Senat, que se celebraran simultàniament i en les quals seran elegits els presidents de les dues cambres, els populars Jesús Posada i Pío García Escudero, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La constitució de les Corts començarà a les deu del matí a cadascuna de les cambres, amb la formació de la mesa d'edat, encarregada de dirigir la votació del president, els vicepresidents i els secretaris de les dues institucions.

El PP, que va obtenir una àmplia majoria absoluta el 20-N, s'ha assegurat també la majoria en les respectives meses, els òrgans de govern de les dues cambres que seran les encarregades de decidir en els pròxims dies quines formacions poden tenir grup parlamentari propi.

En una primera votació s'escollirà el president del Congrés. Després es procedirà a l'elecció simultània dels quatre vicepresidents de la mesa i, seguidament, a la dels quatre secretaris. Un cop escollida la mesa, els membres juraran el càrrec davant la Constitució.

L'elecció de la mesa del Senat segueix el mateix procediment que el de la cambra baixa.

stats