Publicitat
Publicitat

ALTO EL FOC D'ETA

La reacció del govern basc

El lehendakari celebra l'alto el foc com a "resultat de la pressió social" però adverteix que no n'hi ha prou

Patxi López creu que ETA s'ha vist escanyada fins i tot per sectors que "tradicionalment li donaven suport". Avisa que no permetrà que "una banda terrorista tuteli el futur polític" d'Euskadi. Demana als abertzales que exigeixin la fi de l'organització "sense condicions"

El comunicat emès aquest dilluns per ETA "és insuficient però ens acosta al final" de la violència. Així és com ho veu el lehendakari, que ha comparegut aquest dilluns a la tarda per llegir una declaració institucional televisada. Per Patxi López l'aspecte més positiu de l'anunci és que demostra que la línia d'ofegar ETA i el seu entorn ha donat resultat. Segons el cap del govern basc, el comunicat "és el resultat de la pressió social, inclosa la de sectors que tradicionalment donaven suport" a l'organització armada.

Dit això, ha passat als advertiments. "El temps de les treves condicionades ja ha passat. No debem res a ETA. Són ells els que ens deuen dècades de destrrucció", ha avisat.

Com a lehendakari, per tant, ha demanat "a tothom prudència, responsabilitat i fermesa". "Cada dia que passem sense atemptats és un dia guanyat a la llibertat, però no permetrem que ETA tuteli el futur polític". Per això, ha demanat que tothom "inclosa l'esquerra abertzale que diu que vol fer política i els assistents a la manifestació d'ahir [per l'acostament dels presos] exigeixi la fi sense condicions d'ETA".

RE

Més continguts de