Política 17/11/2016

Un grup despenja l'estelada gegant de la plaça Octavià de Sant Cugat i l'estripa reivindicant una ciutat "de tots"

L'Ajuntament la reposarà aquest dijous a la tarda

Acn
2 min
L'estelada estripada, a la redacció del Tot Sant Cugat

Sant Cugat del VallèsL'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès va reubicar dimecres a la nit l'estelada que el jutge va demanar retirar de la plaça Lluís Millet i la va hissar a la plaça Octavià. De matinada, però, la bandera va desaparèixer, després que un grup la despengés en senyal de protesta. L'alcaldessa, Mercè Conesa, apel·lava dimecres a la llibertat d'expressió per justificar el canvi d'emplaçament. Segons ha informat el diari digital TOT Sant Cugat, l'estelada ha aparegut estripada davant la seu de la revista amb una nota signada per un grup anònim de veïns. "Sant Cugat és de tots", reivindica la nota, que acusa el consistori de "dividir" i "robar l'espai públic". El govern municipal informa que tornarà a penjar l'estelada a primera hora de la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la plaça Lluís Millet de Sant Cugat del Vallès ja no oneja l'estelada, com es va comprometre l'Ajuntament després que el jutge n'ordenés la retirada arran d'una denúncia de Societat Civil Catalana. En el seu lloc el consistori hi ha instal·lat una senyera, hissada anit després que l'alcaldessa, Mercè Conesa, anunciés l'acatament de la sentència.

El compromís de Conesa, però, no era només amb la justícia, sinó també amb la llibertat d'expressió. És per això que alhora que anunciava l'acatament avisava que l'estelada es reubicaria en un altre punt del municipi perquè l'ordre judicial només feia referència a una plaça i no a tota la ciutat. El lloc triat era la plaça Octavià, davant el monestir de Sant Cugat i on aquest dijous hi ha també instal·lat el mercat ambulant. Tot i això, ni paradistes, ni clients ni vianants l'han arribat a veure onejar. Després que l'Ajuntament posés l'estelada a la nit, de matinada un grup anònim de veïns autoanomenats 'per la democràcia i contra el poder totalitari', l'ha despenjada en senyal de protesta.

stats