POLÍTICA
Política 04/10/2012

El líder del tercer grup de l'Eurocambra posa Vidal-Quadras a l'altura dels règims repressors

Considera que les amenaces d'intervenció armada a Catalunya llançades per l'eurodiputat del PP "estan completament fora de lloc en la Unió Europea d'avui"

Ara
1 min
Guy Verhofstadt

BarcelonaL'eurodiputat del PP i vicepresident del Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras, ha topat amb la mentalitat democràtica d'Europa. Després d'instar el govern espanyol a enviar la Guàrdia Civil a intervenir la Generalitat en cas que avanci el procés d'autodeterminació, aquest dijous ha rebut resposta de Guy Verhofstadt, ex primer ministre de Bèlgica i actual líder del grup liberal-demòcrata del Parlament Europeu, el tercer grup de l'Eurocambra, que l'ha advertit que actituds com la seva no tenen cabuda en la UE: "Aquests comentaris són una relíquia del passat i estan completament fora de lloc en la Unió Europea d'avui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Verhofstadt, Vidal-Quadras parlant de "l'opció de la repressió violenta contra un sector de la població, cau en la mateixa categoria que les accions indefensables dels règims de la Primavera Àrab que van intentar suprimir la voluntat del poble per la força". "Recorda els dies més foscos del segle XX", afegeix.

No té cabuda en la societat actual

El líder dels liberal-demòcrates europeus conclou en un comunicat que "aquest tipus d'observacions enterren tot allò pel qual els demòcrates han lluitat durant els últims 60 anys i no tenen cabuda en la societat actual".

stats