La crisi líbia
Política 23/03/2011

Només Llamazares i Rajoy parlen de "guerra" en el debat parlamentari sobre la intervenció a Líbia

Tot i que el conflicte armat va ser el tema de discussió, la majoria dels diputats van buscar eufemismes per referir-s'hi

Redacció
1 min

BarcelonaEl Congrés dels Diputats va viure ahir una sessió de debat sobre la guerra a Líbia, però justament aquesta paraula "guerra" va ser evitada per la gran majoria dels polítics que van participar en la discussió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons una curiosa estadística que publica avui La Razón, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, només la va pronunciar una vegada, i no va ser en referència a la intervenció internacional contra Gaddafi, sinó parlant sobre la guerra civil al país africà. El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, no va utilitzar la paraula "guerra" ni una sola vegada, i el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, va fer-la servir dues vegades per referir-se al conflicte internacional i dues més per a l'intern a Líbia.

En canvi, un dels únics tres diputats que va votar en contra de la participació de l'Estat a la missió internacional contra Gaddafi, Gaspar Llamazares, va introduir aquesta paraula fins a vuit vegades en el seu discurs, per deixar clar que els bombardejos sobre Líbia són, efectivament, una "guerra".

stats