Publicitat
Publicitat

La crisi líbia

Estadística de 'La Razón'

Només Llamazares i Rajoy parlen de "guerra" en el debat parlamentari sobre la intervenció a Líbia

Tot i que el conflicte armat va ser el tema de discussió, la majoria dels diputats van buscar eufemismes per referir-s'hi

El Congrés dels Diputats va viure ahir una sessió de debat sobre la guerra a Líbia, però justament aquesta paraula "guerra" va ser evitada per la gran majoria dels polítics que van participar en la discussió.

Segons una curiosa estadística que publica avui La Razón, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, només la va pronunciar una vegada, i no va ser en referència a la intervenció internacional contra Gaddafi, sinó parlant sobre la guerra civil al país africà. El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, no va utilitzar la paraula "guerra" ni una sola vegada, i el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, va fer-la servir dues vegades per referir-se al conflicte internacional i dues més per a l'intern a Líbia.

En canvi, un dels únics tres diputats que va votar en contra de la participació de l'Estat a la missió internacional contra Gaddafi, Gaspar Llamazares, va introduir aquesta paraula fins a vuit vegades en el seu discurs, per deixar clar que els bombardejos sobre Líbia són, efectivament, una "guerra".

RE

Etiquetes

Més continguts de