Política 19/12/2020

El líder del PSC a l'Hospitalet, investigat per presumpta corrupció, només dimitirà si és un "obstacle" per al partit

Cristian Alcázar, tinent d'alcalde, critica que se'l vulgui fer "pagar" sense "saber si és culpable"

Marc Toro
3 min
Operatiu policial durant l'escorcoll al Consell Esportiu l'Hospitalet, el 10 de juny del 2020.

BarcelonaEl segon tinent d'alcalde i primer secretari del PSC a l'Hospitalet de Llobregat, Cristian Alcázar, no té previst seguir els passos del ja exregidor Cristóbal Plaza, que fa una setmana va renunciar al càrrec arran de la seva implicació en el cas de presumpta corrupció al Consell Esportiu de la ciutat. "No dimitiré. No penso dimitir perquè no es dona cap circumstància per la qual hagi de prendre aquesta decisió", va afirmar dilluns passat en una intervenció a l'assemblea telemàtica de l'agrupació sud dels socialistes a la ciutat, la gravació de la qual va avançar Eldiario.es i a la qual ha tingut accés l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alcázar va deixar clar que només deixarà el càrrec al govern municipal si és un "obstacle" per als objectius del partit. Segons va explicar als militants, als quals va demanar "unitat", ho vol "donar tot" perquè el PSC aconsegueixi un "magnífic resultat" a les eleccions del 14-F i tornar a guanyar els comicis a l'Hospitalet el 2023. I afegeix: "Si jo en algun moment tinc la sensació que soc un obstacle per a això, no estaré en aquest projecte i no seré un obstacle".

La investigació de la Policia Nacional, que també ha posat sota la lupa l'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, assenyala que Alcázar hauria pogut cobrar 7.450 euros en negre al llarg de cinc anys, tal com va explicar al juliol Nació Digital. El líder socialista a la ciutat, que també havia sigut president del Consell Esportiu, va ser detingut al juny juntament amb Plaza i Eduard Galí, director de l'entitat. Tots tres van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar.

En la seva explicació davant dels militants, el tinent d'alcalde assegura que ningú al partit li ha demanat que dimiteixi perquè està "complint escrupolosament" amb els estatuts del PSC, que només plantegen mesures contra militants davant l'obertura de judici oral. Critica, amb tot, les pressions del regidor socialista que va denunciar el cas, Jaume Graells, perquè s'aparti: "No sé quin tipus de presumpció d'innocència és aquesta en què et fan pagar part de la culpa abans de saber si ets culpable o no", es queixa.

"Demostraré que no hem comès cap delicte"

Graells, present a l'assemblea telemàtica, va voler intervenir davant les paraules d'Alcázar visiblement enfadat. "Tens molt poca visió política, perquè te n'hauries d'anar", li va dir, però ràpidament li van tancar el micròfon i Alcázar el va qualificar d'"impresentable" per haver-lo interromput. El regidor, que en la mateixa trobada va avalar la versió dels fets de Marín però va acusar-la de protegir els sospitosos, denuncia en conversa amb l'ARA que aquella assembla va estar "totalment manipulada". "És veritat que vaig poder parlar un cop l'alcaldessa va marxar, però després d'algunes intervencions em vaig sentir al·ludit amb greus acusacions i se'm va denegar la paraula", argumenta.

Entre les acusacions a les quals fa referència, la que va fer Alcázar quan va afirmar que l'objectiu de la denúncia del suposat desviament de fons del Consell Esportiu era "fer dimitir" Plaza, cosa que finalment va passar fa una setmana. "El temps em donarà la raó", avisa, i deixa clar que, després de molt de temps callat, a partir d'ara està disposat a "passar a l'ofensiva", explicar-se i defensar la seva "innocència" davant la jutge. "Defensaré i demostraré que no hem comès cap delicte, que som gent honrada", conclou.

stats