Publicitat
Publicitat

El límit de velocitat tornarà a ser de 120 km/h al juliol

"Vam dir que seria una mesura transitòria i ho ha estat", ha explicat Rubalcaba, que considera que "ja no té sentit" tot i que ha reconegut que al Consell de Ministres hi ha hagut un "intens debat" sobre aquesta qüestió. També desapareixeran els descomptes del 5% pels bitllets de Rodalies i Mitjana Distància.

El vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que el consell de ministres ha aprovat no prorrogar la vigència del decret pel qual es va decidir canviar el límit de velocitat a totes les carreteres de l'Estat als dels 120 als 110 km/h. Per això a partir de l'1 de juliol es restablirà el límit de velocitat als 120 km/h perquè "la mesura ja no té sentit". També desapareixeran els descomptes del 5% pels bitllets de Rodalies i Mitjana Distància.

Rubalcaba ha defensat que la limitació dels 110 km/h es va aprovar de manera transitòria i ha argumentat que el barril ha baixat de preu després que l'Agència Internacional de l'Energia decidís ahir fer ús de les reserves energètiques. "Avui el barril està als 106 dòlars i totes les previsions apunten que seguirà baixant". Ha reconegut que hi havia hagut un "intens debat" sobre si mantenir o no la limitació dels 110 km/h però no ha volgut exposar els arguments a favor del manteniment dels 110 km/h perquè el debat del Consell de Ministres "és secret".

El vicepresident primer ha defensat la decisió que es va prendre fa gairebé quatre mesos i ha agraït als ciutadans que la mesura hagi funcionat perquè ha permès reduir en 450 milions d'euros el dèficit comercial de l'Estat, que només en productes relacionats amb el petroli va arribar entre el gener i l'abril als 14.019 milions d'euros. "Quan els ciutadans van més a poc a poc els costa menys el viatge, es contamina menys i hi ha menys riscos", ha reblat. Rubalcaba considera que a partir d'ara els ciutadans circularan amb més lentitud que abans més enllà de la normativa perquè s'ha generat una "consciència col·lectiva" i un debat que els conductors tindran en compte.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT