Política 26/10/2019

L'home que l'1-O va tirar una cadira a un guàrdia civil accepta nou mesos de presó

No haurà d'entrar a cap centre penitenciari si no delinqueix en els pròxims dos anys

Ara
2 min

BarcelonaEl veí de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) que va tirar una cadira contra un agent de la Guàrdia Civil a l'Institut Quercus durant el referèndum de l'1-O ha acceptat una condemna de nou mesos de presó. La sentència, a la qual ha tingut accés Regió7, també suspèn l'entrada a la presó de l'acusat amb la condició que no delinqueixi en els pròxims dos anys. Tot i això, l'home sí que haurà de pagar una multa de 360 euros, a raó de tres euros diaris durant dos mesos. A més, s'haurà de fer càrrec dels costos del procés judicial. La sentència l'ha dictada el jutjat penal número 1 de Manresa, i el processat ha sigut condemnat per un delicte d'atemptat a l'autoritat i un delicte lleu de lesions. Com que es tracta d'una conformitat entre les parts, la sentència és ferma i no es pot recórrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sentència considera provat que l'home va tirar la cadira contra l'agent quan aquest últim va accedir a l'interior de l'Institut Quercus de Sant Joan. Segons la sentència, la cadira li va impactar a les cames i li va causar lesions que tan sols van requerir una primera assistència facultativa i que es van curar en catorze dies.

La Guàrdia Civil va assegurar que l'agent va resultar ferit al coll, al canell i a les dues cames, i que va haver de ser atès en un centre hospitalari de Manresa. Justament aquest agent va ser un dels que van declarar en el judici contra els líders independentistes que es va fer al Tribunal Suprem.

A la declaració, el guàrdia civil va assegurar que li havien tirat la cadira des d'uns tres metres de distància i amb força. També va explicar que va quedar una mica atordit pel cop a terra però que no va perdre la consciència.

stats