Política 04/10/2013

Llanos de Luna: "Els ciutadans no poden exercir la seva llibertat sense tenir en compte les lleis"

La delegada del govern espanyol distingeix José Manuel Lara amb la Creu al Mèrit Policial, coincidint amb el Dia de la Policia espanyola

Agències
2 min

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, ha avisat, citant un article recent del premi Nobel Vargas Llosa, que "en una democràcia" els ciutadans "no poden exercir" la llibertat "sense tenir en compte les lleis que l'emmarquen". Ho ha fet durant l'acte de celebració del Dia de la Policia espanyola. En el seu discurs, la polèmica delegada ha demanat "un plus de responsabilitat" per als càrrecs públics i els ha recordat que han de ser "els primers" a complir "i fer complir la legalitat des de la fermesa, la convicció i el rigor". Com ja va passar per primer cop l'any passat, enguany l'acte tampoc ha comptat amb la presència del conseller d'Interior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La delegada del govern espanyol ha sortit en defensa del marc constitucional durant el seu discurs amb motiu del Dia de la Policia espanyola. La carta magna "protegeix i garanteix" la diversitat de l'Estat i és el "punt de trobada" de tot allò "que ens uneix des de fa més de 5 segles", ha dit la delegada, qui, al·ludint sense anomenar-lo al dret d'autodeterminació, ha assegurat que "no hi ha més legitimitat que la que deriva de la Constitució, de la qual tots ens hem dotat". Recordant les paraules del premi Nobel Vargas Llosa, ha afirmat que "en una democràcia la llibertat no suposa que un ciutadà pugui exercir-la sense tenir en compte les lleis que l'emmarquen".

Llanos de Luna, sempre en el centre de la polèmica per les seves actuacions contra el sobiranisme, ha demanat un "plus de responsabilitat" a aquells que ostenten càrrecs públics, ja que les seves accions tenen "una repercussió política i mediàtica molt important". Tenen el "deure i l'obligació" de ser "extremadament prudents" i han de ser els primers a "complir i fer complir la legalitat des de la fermesa, la convicció i el rigor".

L'acte del Dia de la Policia espanyola no ha comptat amb la presència del conseller d'Interior, com ja va passar l'any passat, tot i que sí que hi ha assistit el secretari general del departament, Josep Martínez. La cúpula dels Mossos d'Esquadra present a l'auditori de la sala del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona no s'ha assegut a la taula d'honor que ha repartit les insígnies als distingits, i ha seguit la celebració des de les butaques de la platea.

Lara, Creu al Mèrit Policial

En el transcurs de l'acte de commemoració, s'ha lliurat la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc a l'empresari José Manuel Lara, president del Grupo Planeta i editor de 'La Razón', i a representants de les empreses Gallina Blanca, Abertis, Banc Sabadell i Caves Torelló, a més del Col·legi de Detectius de Catalunya, entre d'altres.

stats