Política 20/09/2011

Carlos Barrera: "Espanya no ha entès res en matèria de pluralitat lingüística"

El síndic general d'Aran ha reconegut que la suspensió de la llei de l'aranès els perjudicarà però que tornaran "al seu dia a dia"

Redacció
1 min
Carlos Barrera, síndic general d'Aran, amb Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya

BarcelonaA 'Els matins', a TV3, Carlos Barrera, el síndic general d'Aran, ha mostrat que se sent estranyat per aquelles persones que a Madrid "diuen una cosa i pensen d'una manera i després aquí canvien el discurs". Creu que la suspensió de la llei de l'aranès "no aconseguirà canviar res en el terreny social" però reconeix que no li "permetrà treure cap a Europa com els hauria permès" i ser líders en la promoció de l'occità. Entre d'altres qüestions, Barrera tem que els magistrats espanyols puguin "ficar-se en temes d'educació i de topònims".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del seu punt de vista, decisions com aquesta "buiden de sentit el poble i el Parlament de Catalunya". No obstant això, "no aconseguiran el que pretenen", ha dit, ja que "el nivell d'orgull nacional es troba en cotes molt altes". Sobre les al·legacions que ha presentat la Generalitat, Barrera ha expressat una plena confiança del "poble aranès" amb la Generalitat de Catalunya.

stats