Política 06/03/2013

La dona de l'exalcalde de Lloret declara davant la Guàrdia Civil de Girona

El cos investiga la seva presumpta vinculació amb el cas Clotilde

Elisabet Escriche
2 min

Lloret de MarGuadalupe Oliva, la dona de l'exacalde de Lloret, Xavier Crespo, ha estat citada a declarar a les dependències de la Guàrdia Civil de Girona aquest dimecres per la seva vinculació amb el cas Clotilde de Lloret de Mar, una trama que es dedicava a blanquejar diners procedents de la màfia Russa. Oliva ha anat a les dependències policials acompanyada del seu advocat, Manuel González Peeters. En sortir, no ha volgut fer declaracions als mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Oliva era la vicepresident del Club hoquei, entitat a qui el considerat cap de la xarxa a l'estat espanyol i actualment a presó, Andrei Petrov, va pagar durant tres temporades 180.000 euros (60.000 per temporada) en concepte de patrocini a canvi de rebre tracte de favor per part de l'ajuntament amb els projectes urbanístics que volia tirar endavant, com la conversió de la plaça de braus en un zona comercial.

Segons l'exposició raonada del jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, que va enviar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè s'imputés a Crespo en el cas, el setembre de 2011, quan el considerat cap de la màfia a Catalunya ja havia deixat el patrocini dels dos equips (també patrocinava el futbol), Oliva va alertar Petrov que havia de seguir pagant l'equip un any més perquè sinó "li ho dirien a Viktor Kanaidin", el capo de la trama internacional de blanqueig de diners. Oliva hauria conegut Kanaidin en el viatge que va fer a Rússia juntament amb Crespo i el seu fill el 2008. En aquest viatge Kanaidin i l'altre líder de la xarxa, Serguei Nalimov, que serien els propietaris reals de l'empresa de Petrov, van regalar a Crespo i a la seva família "viatges en helicòpters privats, dinars en restaurants luxosos i espectacles privats".

En aquest cas també ha estat imputat qui era primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lloret i actualment regidor, Josep Valls, que està acusat d'un delicte de suborn i prevaricació. També està imputat pels mateixos delictes el president de l'hoquei, al marge de Xavier Crespo.

stats