Política 06/08/2015

Lluís Rabell: "Si Artur Mas anés de número u de Junts pel Sí perdria les eleccions"

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot insisteix a RAC1 que les eleccions del 27-S "no són plebiscitàries" i assegura que, amb aquest plantejament, "s'està intentant passar per sobre de la sobirania democràtica"

Ara
2 min
El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, atenent als mitjans de comunicació a Girona / ACN

BarcelonaLluís Rabell considera que si Artur Mas es presentés com a cap de llista de Junts pel Sí "no guanyaria les eleccions", i carrega contra la confecció de la llista unitària sobiranista perquè "té de verdader president el que va de número quatre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El món a RAC1', el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot a la presidència de la Generalitat ha insistit que les eleccions del 27-S "no són plebiscitàries" i ha assegurat que, amb aquest plantejament, "s'està intentant passar per sobre de la sobirania democràtica".

Rabell ha afirmat amb contundència que "no" donaran suport "en cap circumstància" a un govern d'Artur Mas. Tanmateix, ha evitat dir si votarien a favor de la investidura de Raül Romeva –cap de llista de Junts pel Sí– com a president, si Mas i Junqueras fessin un pas enrere. En tot cas, Rabell ha afirmat que el "debat" al voltant de la figura de Romeva és "el paper polític que està jugant donant cobertura a un projecte que no és el seu".

El candidat a la presidència per Catalunya sí que es Pot ha explicat que, a parer seu, "hi ha dues maneres d'arribar a la independència: un col·lapse de l'Estat o un procés de negociació". En aquest sentit, ha considerat que "el procés de negociació necessita àmplies majories", perquè "sense majoria no hi ha força per fer front a les armes de l'Estat". I ha conclòs: "Volem treballar amb una majoria per poder fer un referèndum reconegut".

"Amb la pobresa no podem avançar cap a un estat propi"

Rabell també ha afirmat que "tenim una societat de desigualtat i de pobresa que amenaça la democràcia". En aquest sentit, ha considerat que "amb la pobresa no podem avançar cap a un estat propi" i ha afegit que "cal aturar les dinàmiques de privatització i les retallades" amb "un programa social que defensi l'estat del benestar".

Que la Diada no sigui un "segrest" de Junts pel Sí

Rabell ha condicionat la seva presència a la manifestació de la Meridiana prevista per a la Diada de l'Onze de Setembre al fet que no es converteixi "en el primer acte electoral d'una candidatura", en una clara referència a Junts pel Sí. En aquest sentit, ha advertit que si la mobilització es converteix en un "segrest" per part de la candidatura sobiranista "hi faltarà molta gent", i ha demanat que sigui una Diada "inclusiva" i "reivindicativa".

stats