Política 27/07/2016

"La Transició va ser modèlica per a l'oligarquia franquista": ERC i Demòcrates homenatgen les víctimes del règim

Els dos partits fan un acte conjunt en què també participa la filla de Carrasco i Formiguera

Ara
2 min
Antoni Castellà és el portaveu polític de Demòcrates de Catalunya

BarcelonaERC i Demòcrates de Catalunya han escenificat unitat aquest dimecres a la tarda en un acte conjunt d'homenatge a les víctimes del franquisme. "La Transició va ser modèlica, sí, però per a l'oligarquia franquista", ha assegurat el portaveu polític dels democristians independentistes, Antoni Castellà, que va assegurar que l'Estat no serà plenament democràtic fins que no anul·li els judicis sumaríssims del règim. "Volem una nova república que condemni tots els crims contra la humanitat", ha assenyalat Castellà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"H ha moments que cal fer palès que en aquest país un acte així no és normal, segueix sent un acte de dignitat, de justícia no complerta perquè l'Estat després de 40 anys de democràcia encara no ha condemnat ni Franco ni el franquisme", ha ressaltat el també diputat de Junts pel Sí.

Just després d'ell ha intervingut el vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, Oriol Junqueras, que ha assegurat que les "seves amenaces" [les de l'Estat] no "impediran que fem la república catalana". "Nosaltres avui som aquí és perquè molta gent molt abans que nosaltres va lluitar per uns ideals", ha assenyalat Junqueras, que ha reivindicat la "diversitat" de la societat catalana.

"La nostra feina i el nostre compromís és donar sentit a aquella lluita, a aquell esforç. Com ho farem? Ho farem guanyant i convertint aquells alts ideals de llibertat i de justícia en la realitat concreta del nou país, de la República catalana, de la Catalunya independent que ens hem compromès a fer i que les seves amenaces no impediran que fem", ha indicat el vicepresident.

L'acte també ha comptat Rosa Maria Carrasco, filla de Manuel Carrasco i Formiguera, dirigent d'Unió assassinat pel franquisme. "Les últimes paraules del meu pare van ser 'visca Catalunya lliure, Jesús, Jesús'", ha recordat durant el seu discurs.

stats