Política 05/11/2014

El líder de l'oposició alemanya: 'Per què Madrid prohibeix la consulta a Catalunya?'

Gregor Gysi, portaveu de Die Linke al Bundestag, diu que "qualsevol govern voldria saber què pensen i què volen els seus ciutadans"

Ara
1 min
piulada gysi

BarcelonaDes que va començar la lluita perquè els catalans es puguin expressar lliurament a les urnes sobre el futur del país, part del debat gira al voltant de fins a quin punt la causa del dret a decidir té o no suport més enllà de les nostres fronteres. L'interès de la premsa internacional i les declaracions de tota mena de líders polítics i empresarials apunten a una mateixa línia: la idea de la independència no desperta gaire entusiasme però hi ha unanimitat a l'hora de defensar el dret dels catalans a anar a les urnes. O, per dir-ho d'una altra forma, hi ha unanimitat a l'hora de no entendre la postura espanyola de prohibir una consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'últim a expressar aquesta disconformitat amb la posrura espanyola ha estat Gregor Gysi, el portaveu del grup parlamentari de Die Linke (L'Esquerra) al Bundestag, la cambra baixa. Gysi, que tot i ser el líder del tercer partit de la cambra és, de facto, el cap de l'oposició —els socialdemòcrates, segon grup, governen en coalició amb el partit d'Angela Merkel— ha piulat aquest dimecres des del seu compte de Twitter la seva disconformitat amb la postura espanyola davant del dret a decidir. En la seva piulada, Gysi es demana "per què Madrid va prohibir la consulta a Catalunya?". El líder de l'esquerra afirma que "qualsevol govern voldria saber què pensen els seus ciutadans i què volen".

stats