Política 30/05/2013

L'Audiència Nacional ordena que es bloquegin els comptes de Bárcenas a Suïssa

La secció quarta penal de l'alt tribunal estima el recurs del PSOE de València contra la postura del jutge Pablo Ruz

Efe
1 min

MadridL'Audiència Nacional ha ordenat al jutge del cas Gürtel, Pablo Ruz, que demani a les autoritats suïsses el bloqueig de tots els comptes de l'extresorer del PP Luis Bárcenas al país helvètic. També vol que reclami informació sobre els moviments que Bárcenas va fer a través d'un compte a Suïssa a nom de Luis F.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secció quarta penal de l'Audiència estima, d'aquesta manera, a través d'una interlocutòria, el recurs del PSOE de València, acusació popular en la causa, en què apel·lava la decisió de Ruz de no ampliar la comissió rogatòria a Suïssa en dos aspectes: demanar el bloqueig dels comptes de Bárcenas i reclamar els moviments que va fer l'extresorer en un compte titularitat de Luis F.

La Fiscalia Anticorrupció va preguntar a Bárcenas, en la seva declaració davant el jutge sobre, Luis Fraga, nebot del fundador del PP, Manuel Fraga, i amic de l'extresorer.

El jutge va rebutjar demanar el bloqueig, a l'espera de conèixer la informació de les autoritats suïsses sobre el bloqueig que ja va ordenar dels comptes de Bárcenas i del seu apoderat, Iván Yáñez, però la sala creu que Ruz només va reclamar la congelació dels comptes per a Yánez, i no per a l'extresorer.

L'audiència creu pertinent demanar a Suïssa que es bloquegin els comptes de Bárcenas en dos bancs, Dresdner Bank i Lombard Odier, on, segons va explicar el mateix extresorer al jutge, va arribar a acumular 38 milions d'euros.

stats