Política 15/07/2013

Camacho defensa "l'honorabilitat" de Rajoy enfront del "xantatge" de Bárcenas

La presidenta del PP a Catalunya diu que Mas no pot donar "lliçons" sobre si el president del govern espanyol ha de comparèixer al Congrés

Roger Mateos
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit aquest dilluns que ni Mariano Rajoy ni el seu partit cediran a cap "xantatge" d'un imputat com l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Camacho ha defensat "l'honorabilitat, honestedat i fermesa" de Rajoy després que el diari 'El Mundo' hagi publicat informacions que posen de manifest l'interès del president del govern espanyol per evitar que Bárcenas destapi l'olla del presumpte finançament irregular del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Camacho, el que intenta Bárcenas amb la seva "trama organitzada" de filtració d'informacions és desviar l'atenció del seu propi procés penal. Ha recordat, a més, que tot imputat té el "dret de mentir". Camacho, a més, ha evitat demanar a Rajoy que comparegui al Congrés per donar explicacions −"ja n'ha donat en els últims quatre anys", ha afirmat− i ha replicat a la recomanació d'Artur Mas de comparèixer, recordant que CDC no pot donar "lliçons", perquè "té embargada la seva seu" pel cas Palau de la Música i el seu secretari general, Oriol Pujol, "està imputat" pel cas ITV.

A parer seu, tampoc Alfredo Pérez Rubalcaba està "legitimat" per donar lliçons a Rajoy, perquè el líder del PSOE ja té prou "problemes a casa seva". D'altra banda, Camacho ha ironitzat sobre les relacions entre PSC i PSOE i sobre el sector crític dins la direcció dels socialistes catalans. El PSC és, ha dit, un partit "dividit" que viu en el seu propi "embolic" intern. Sobre les protestes ciutadanes a Barcelona contra el PP, s'ha limitat a dir que "estan en el seu dret" de manifestar el seu rebuig al PP sempre que es respecti el marc de la legalitat.

Un finançament que posi límit a la solidaritat

La presidenta del PP a Catalunya ha anunciat també que a partir de setembre el seu partit promourà una nova estratègia política basada en la reivindicació d'un nou model de finançament per a Catalunya que sigui "singular" i garanteixi el principi d'ordinalitat −que Catalunya no perdi posicions en el rànquing de renda per càpita un cop feta l'aportació per a les comunitats més pobres− i que posi un "límit de solidaritat", però que respecti el marc del règim comú de les comunitats autònomes, uns principis que s'aproximen molt als que reivindica el PSC.

Camacho ha denunciat, en canvi, "l'engany" del "govern de cartró pedra" d'Artur Mas, que en lloc d'aprovar els pressupostos per a aquest any, intenta desviar l'atenció amb el "dret a dividir".

stats