Política 10/01/2011

La majoria de partits catalans també creu que l'anunci d'ETA és insuficient

Els partits catalans han estat lleugerament més optimistes que no pas els de Madrid, a l'hora de valorar el comunicat fet públic avui per ETA en què declarava un “alto el foc permanent, general i verificable”. Si bé la majoria de formacions consideren l'anunci com a insuficient, en gairebé tots els casos es reconeix la importància de la declaració donada a conèixer avui

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Convergència i Unió, per exemple, ha reconegut que la decisió de la banda terrorista suposa “el pas més important” que ha fet mai ETA, tot i que segueix sent insuficient. També Felip Puig –en aquest cas en nom del Govern– s'abonava a l'equidistància i parlava d'esperança, però també de prudència. L'adjectiu esperançador també va fer-se servir des de les files del PSC, per part de Miquel Iceta, tot i que va recordar la necessitat de ser “solidaris” amb el govern espanyol, que previsiblement rebutjarà cap implicació profunda del comunicat. Iniciativa també va sumar-se a la tesi que l'anunci és insuficient, tot i reconèixer que es tractava d'una notícia positiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP català va ser perfectament ortodox amb les tesis del carrer Gènova de Madrid i ha explicitat que no vol que l'alto el foc impliqui a l'esquerra abertzale la possibilitat de presentar-se a les properes eleccions municipals. Enric Millor, de fet, va usar el terme “trampa” un dels adjectius més freqüents a l'hora de qualificar les treves d'ETA per part dels partits espanyols.

Tant ERC com SI han evitat qualificar d'insuficient el comunicat i s'han centrat en demanar que l'anunci sigui palanca de canvi en les polítiques de l'Estat. Ridao, per ERC, ha reclamat altura de mires al PSOE i que no actuï “pel que diran”. Uriel Bertran, de Solidaritat, ha desitjat que aquesta sigui una declaració “que obri el camí cap a la independència d'Euskal Herria per vies pacífiques”.

stats