Política 03/06/2019

En llibertat provisional la mallorquina Marina Bernadó després de dotze anys a presó per pertinença a ETA

Entregada divendres per França a les autoritats espanyoles, encara té pendent un altre judici

Ara
1 min
En llibertat l'activista mallorquina Marina Bernadó després de dotze anys a presó per pertinença a ETA

BarcelonaLa mallorquina Marina Bernadó, empresonada fa dotze anys per pertinença a ETA, ha quedat aquest dilluns en llibertat, segons ha informat el col·lectiu Rescat, de suport als empresonats catalans per la seva vinculació amb l'organització armada basca. El digital 'La Directa' ha explicat els detalls de la notícia, que arriba després que Bernadó, de 44 anys, acabés de complir condemna el 25 de maig a la presó francesa de Rennes i fos entregada a les autoritats espanyoles.

Des de llavors tancada a la presó de Soto del Real, aquest dilluns ha quedat en llibertat provisional després de declarar a l'Audiència Nacional. A l’espera de judici -continuaria acusada de col·laboració amb ETA-, el magistrat li ha imposat la prohibició d’abandonar l’Estat i l’obligació de signar setmanalment al jutjat més pròxim al seu domicili. El col·lectiu Rescat ha convocat per aquest dimarts a la tarda una concentració per donar-li la benvinguda a la plaça del Raspall, al barri de Gràcia de Barcelona.

Segons recorda el digital citat, l'activista va ser detinguda el novembre de l’any 2006, quan ja feia més de cinc anys que havia escapat de la persecució policial a França. Bernadó, que fins llavors havia viscut a Barcelona, estava implicada en dues causes que pretenien determinar si la seva relació amb l'organització armada era en grau de col·laboradora o de pertinença, però no se li atribuïa la participació en fets concrets.

stats