Política 10/01/2014

El jutge Ruz desestima la petició de la Fiscalia i autoritza la marxa en favor de l'acostament dels presos bascos

S'ha de celebrar demà a Bilbao. La Fiscalia va demanar que es prohibís en considerar que qui l'organitza, Tantaz Tanta, està vinculada a la plataforma de suport als presos polítics bascos Herrira, que té les activitats suspeses

1 min

El jutge Pablo Ruz ha autoritzat la manifestació a favor dels presos polítics bascos convocada per a demà dissabte a Bilbao per Tantaz Tanta, després que ahir la Fiscalia en demanés la prohibició. Tanmateix, Ruz ha remès la causa al seu company Eloy Velasco, que encara la podria prohibir si considera que Tantaz Tanta és la successora de la plataforma en suport dels presos polítics bascos Herrira, les activitats de la qual van ser suspeses per suposat "enaltiment del terrorisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts jurídiques , el jutge no veu "a priori" indicis que en la marxa es pugui cometre un delicte d'enaltiment del terrorisme, per la qual cosa rebutja adoptar la mesura cautelar de prohibir-la, tal com li va demanar ahir el fiscal Carlos Bautista, que al seu torn va donar suport a les peticions en aquest sentit de tres associacions de víctimes.

De totes maneres, Ruz ha decidit remetre aquest assumpte al jutge Eloy Velasco, en ser l'instructor de la causa contra Herrira.

stats