Política 09/09/2018

La manifestació a Barcelona convocada per Vox a favor de la unitat d'Espanya acaba amb dues agressions

El tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens, demana que l'extrema dreta no quedi "impune"

Ara
2 min

BarcelonaUnes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat al Paral·lel de Barcelona a favor de la unitat d'Espanya i contra la independència de Catalunya –informa Efe–. La manifestació, convocada per l'empresari José Manuel Opazo i a la qual s'han sumat 65 associacions, entre elles el partit d'ultradreta Vox, ha iniciat el seu recorregut a les Tres Xemeneies de l'avinguda Paral·lel i ha acabat a la plaça Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, un centenar de persones, convocades per moviments antifeixistes i independentistes, s'han concentrat prop de la plaça Espanya sota un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra per protestar contra les entitats d'ultradreta.

Unes 2.000 persones es manifesten convocades per Vox a Barcelona a favor la unitat d'Espanya

La manifestació a favor de la unitat d'Espanya l'obria una pancarta amb el lema "Recuperem la dignitat", i darrere hi havia tres pancartes més amb les inscripcions "No volem gent així a Espanya", "Catalunya 100% espanyola" i "Torra 155 presó".

Els participants, alguns dels quals duien llaços amb la bandera espanyola, han corejat crits com "Voti, voti, voti, separatista qui no voti".

Agressions

Al final de la mobilització, segons recull l'ACN, s'han produït com a mínim dues agressions. D'acord amb la informació dels Mossos d'Esquadra, a dos quarts de quatre de la tarda al carrer Blai, al barri del Poble-sec, un grup de persones amb banderes espanyoles i estètica d'ultradreta que tornava de la manifestació s'ha escridassat amb un altre. Durant la baralla, els manifestants han ferit al cap un home, que ha patit un trau i ha sigut evacuat en una ambulància del SEM al CAP Manso. Fins al lloc s'ha desplaçat la policia catalana, que ha identificat els possibles agressors.

També s'han viscut moments de tensió a l'estació de metro del Clot, on, segons el Comitè de Defensa de la República de Nou Barris, cinc veïns del districte, alguns dels quals eren membres del CDR, han sigut agredits per un grup que tornava de la marxa per la unitat d'Espanya. A un d'ells l'han increpat amb insults homòfobs i l'han escopit.

Asens demana que l'extrema dreta no quedi impune

El tinent d'alcalde de Drets de la Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, ha lamentat "les agressions i els braços alçats" després de la marxa de la unitat d'Espanya. A través del seu compte de Twitter, Asens ha qualificat la manifestació "d'extrema dreta" i ha considerat que "cal fer el possible perquè aquests fets no quedin impunes". "No podem quedar-nos de braços plegats", ha reflexionat en veu alta. Als Mossos d'Esquadra els consta que després de la manifestació d'aquest diumenge s'han produït almenys dues agressions.

stats