Política 30/03/2015

Bustos considera la sentència "totalment desproporcionada" i anuncia que la recorrerà davant del Suprem

Creu que ha estat condemnat per "opinar" sobre un càrrec de confiança

Acn
2 min
Manuel Bustos, a l'entrada dels jutjats de Sabadell / CRISTINA CALDERER

SabadellL'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos considera la sentència que el condemna a un any i quatre mesos de presó "totalment desproporcionada" i ha anunciat que presentarà recurs davant del Tribunal Suprem (TS). En la seva pàgina personal de Facebook, Bustos ha dit que no comparteix la resolució judicial i creu que ha estat condemnat per "opinar sobre un càrrec de confiança". Assegura que al judici va quedar demostrat que "ningú va pressionar cap dels tècnics implicats en el procés de selecció" i que no es va pretendre vulnerar la llei de la funció pública. Afegeix que si ha comès alguna "errada" ha estat "involuntària" i no creu "que mereixi el tractament penal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bustos creu que la peça separada del cas Mercuri per la contractació irregular d'una tècnica a l'Ajuntament de Montcada i Reixac, per la qual ha estat condemnat per tràfic d'influències, està "molt lluny d'altres presumptes casos de corrupció que tenen a veure amb milions d'euros a paradisos fiscals". "No té cap comparació i demano que els mitjans de comunicació tinguin en compte aquest fet", afirma a les xarxes socials. L'exalcalde demana que no es posi "tot en el mateix cas", tot i que reconeix que les seves opinions sobre aquesta contractació van ser "desafortunades i fora de to".

Aprofita també per recordar que el cas Mercuri es va iniciar amb "una espectacular operació policial i amplis titulars als mitjans de comunicació", que es van detenir empresaris i exregidors, i es va "amplificar la dimensió mediàtica". Afegeix que després de tot això, la resta de persones implicades "van perdre importància" i lamenta que tot "es va centrar" en la seva persona i en el seu entorn més proper. "Després de dos anys i mig d'investigació i dels anteriors seguiments i escoltes telefòniques ha quedat demostrat que ni jo ni ningú del meu entorn hem tingut res a veure amb corrupció urbanística i cobrament de comissions. Les acusacions sobre nosaltres no tenen res a veure amb tot això", ha declarat.

Bustos reitera la seva "innocència" i la de la resta d'implicats i assegura que mai ha utilitzat la política per enriquir-se. "Lamento profundament el dany que les meves converses hagin pogut causar a aquelles persones que s'han vist afectades, a qui demano disculpes", afirma. Per últim, agraeix la confiança mostrada per tot aquells que li ha donat suport aquest temps i els demana aquest suport "més que mai".

stats