Política 26/05/2014

Ernest Maragall cedirà el seu escó a Jordi Solé a mitja legislatura

Els números dos i tres de la candidatura d'ERC es dividiran el temps a l'Eurocambra

Roger Tugas
1 min
Jordi Solé, durant la intervenció al míting central d'ERC / ERC

BarcelonaL'eurodiputat d'ERC-NECat Ernest Maragall ha revelat aquest dilluns en roda de premsa que no retindrà l'escó tota la legislatura i que el cedirà d'aquí a dos anys i mig al número tres de la llista i alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, que també és el secretari general de l'Aliança Lliure Europea i responsable de relacions internacionals dels republicans. “En principi hi seré fins a la meitat del mandat i estaré encantat que es comprovi fins a quin punt Jordi Solé serà un fantàstic eurodiputat”, ha afirmat el líder de NECat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall apunta que aniran “a un Parlament que seguirà sent de dretes però reclama que no hi anem amb resignació i que posem sobre la taula línies d'acord per aplicar el que diu el nostre programa amb les eventuals majories alternatives”.

Així, ha apostat per presentar un llistat de compromisos de la coalició a Brussel·les, entre els quals buscar aliances amb les forces socialistes, liberals i d'esquerres, tot i que els dos eurodiputats d'ERC-NECat s'integraran al grup d'ALE-Verds. Per exemple, l'exconseller vol intentar pactar-hi una candidatura alternativa a la de Jean-Claude Juncker -líder dels populars europeus- per a la presidència de la Comissió Europea, tot i que ha admès que tindria moltes dificultats que la proposta fructifiqués.

stats