Política 17/05/2018

Marín ofereix "lleial col·laboració" a Torra però l'adverteix de la seva "oposició ferma" davant d'"unilateralitats"

L'alcaldessa de l'Hospitalet li demana que renovi el discurs per ser president de tots els catalans

Marc Toro
2 min
L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, durant l'entrevista amb l'Antoni Bassas / RUTH MARIGOT

BarcelonaL'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha enviat avui una carta de "felicitació" al nou president de la Generalitat, Quim Torra, després que hagi pres possessió del càrrec. En una missiva com la que ja va enviar després que Carles Puigdemont accedís a la presidència, la batllessa del PSC ofereix "lleial col·laboració institucional" a Torra, si bé l'adverteix que trobarà la seva "oposició ferma" si el nou Govern "s'encamina a situar els ajuntaments fora de la legalitat i a trencar la convivència cívica a Catalunya" o comet "unilateralitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marín no s'està d'expressar la seva preocupació pels tuits i articles de Torra ofensius amb els espanyols. "No només no l'aprovem, sinó que hem rebut amb alarma el vostre historial de posicionaments a través dels vostres escrits passats", diu, per la qual cosa demana al nou president que les seves "paraules del passat quedin en el passat" i que "renovi" el seu discurs "per ser president de tots els catalans". "Sé que sou conscient del gran repte que assumiu i desitjo que, en aquests moments d'incertesa, la vostra acció s'encamini a establir una base sòlida de suma i convivència on tots els catalans i catalanes, sense excepció, ens sentim cridats a reconstruir el nostre autogovern", resumeix.

Amb l'objectiu de "continuar construint un país millor", l'alcaldessa de la segona ciutat de Catalunya també demana a Torra que convoqui de manera "urgent", abans de les vacances d'estiu, la comissió mixta que el govern de Puigdemont va crear entre la Generalitat i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. "He agraït en públic en més d'una ocasió l'esperit de col·laboració del govern del president Puigdemont amb la ciutat de l'Hospitalet", recorda Marín, i assegura que el treball conjunt amb la Generalitat ha permès "desencallar" moltes de les actuacions "pendents" al municipi: des d'inversions en educació i salut a acords en matèria d'habitatge, de promoció de la cultura o inversions en infraestructures de transport com les línies 9 i 10 del metro.

"Malauradament, el mes de setembre passat el bon ritme de treball i la col·laboració entre les dues institucions es van aturar en sec. Crec que ha arribat l'hora de reprendre aquesta col·laboració institucional feta, malgrat la discrepància ideològica", afirma Marín, que acaba convidant el nou president a visitar la ciutat: "M'agradaria que vinguéssiu a la nostra ciutat per poder mostrar-vos personalment alguns dels projectes que us he relacionat".

La carta va en la línia d'una sèrie de tuits que la mateixa Marín ha fet avui en relació a la presa de possessió del nou president i a la situació política actual. En un dels tuits demana a Torra i al govern espanyol que abandonin la dinàmica de conflicte i exerceixin el diàleg que s'han promès mútuament. "Avui, més que mai, és necessari: parlin d'una vegada", escriu.

Carta de Núria Marín a Quim Torra
stats