Política 22/01/2017

Pascal demana "generositat" per tirar endavant els pressupostos i descarta noves eleccions

La coordinadora general del PDECat considera que seria "absurd" no culminar el procés per un problema d'unitat interna

Acn
1 min
foto_3118357

Les Borges BlanquesLa coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha demanat aquest diumenge "generositat" a tots els partits polítics per tirar endavant els pressupostos. "Si ens poséssim a demanar tots demanaríem, ja que aquest no és el pressupost del PDECat, com no ho deu ser d'ERC o de la CUP; no fa olor de ningú, però és un tràmit necessari perquè el procés tiri endavant", ha afirmat des de les Borges Blanques, on aquest diumenge ha visitat la Fira de l'Oli.

Pascal ha recordat que aquest procés el va encarregar la gent el 27 de setembre i que ara seria "absolutament absurd" que "per un problema d'unitat interna no fóssim capaços de tirar-lo endavant". La coordinadora general del PDECat descarta unes noves eleccions però recorda que, a vegades, hi ha moments polítics en què cal estar a l'altura, i "aquest n'és un".

"Sempre hem dit que eren uns pressupostos instrumentals perquè el procés anés endavant i el referèndum es pogués fer, però sense pressupost no es pot treballar", ha defensat Pascal. Lamenta, però, que tant C's, com el PP i també el PSC ja hagin decidit què passarà. Segons la dirigent, "saben que segur que no hi haurà pressupostos", però ho diuen perquè "si salvem aquest escull la dinàmica cap al referèndum serà imparable".

Pascal ha reconegut que el PDECat hauria fet uns pressupostos diferents, però assegura que es tracta d'un "moment històric" i que "no ens podem fer la traveta entre nosaltres". "Sabem que el PP ens ho posarà molt difícil per fer una cosa tan normal com és votar i, per tant, cal que tots estiguem a l'altura", ha conclòs.

stats