Política 21/07/2014

Mas demana al govern espanyol "una actitud valenta i assumir riscos"

El president indica que el Govern està "innovant", ja que el procés sobiranista no s'està fent amb violència ni amb acord amb l'Estat

Acn
2 min
El president Mas, durant la presentació de l'informe / ACN

BarcelonaEl president del Govern, Artur Mas, ha reclamat al govern espanyol "una actitud valenta i assumir riscos" en la negociació sobre el futur polític de Catalunya, ja que sinó "és impossible que hi hagi el grau d'entesa necessari". El president ha explicat que el Govern ha "assumit riscos" i ha demanat que ho faci l'altra part. Durant la presentació a Barcelona d'un informe de PwC que recull l'opinió dels grans empresaris sobre el procés, Mas ha reclamat que aquest es tracti a Espanya "com a les democràcies consolidades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha precisat que el de Catalunya és un procés "desconegut", ja que no té equivalents a nivell internacional. "Aquests processos s'han fet sempre amb violència, que no és ni serà el nostre cas, o amb acord amb l'Estat. El cas català no té violència, que no la volem, ni acord amb l'Estat, que sí el volem. Estem innovant", ha sentenciat.

El cap de l'executiu català ha apuntat davant dels empresaris que "reprendrà" el diàleg amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Mas ha recordat que va demanar la reunió per carta i que el govern espanyol va respondre en dues hores. "És un senyal positiu. El diàleg pel diàleg és bo, però si no té contingut, serveix pel que serveix. Estem a l'expectativa del contingut d'aquest diàleg per saber com desencallar el conflicte", ha assenyalat.

Mas ha explicat que Catalunya va celebrar unes eleccions anticipades per calibrar el grau de suport dels catalans al procés i que una "majoria gran" dels electors es va decidir "a favor del que s'està fent en aquests moments". El president ha sentenciat que els catalans van donar suport al procés en unes eleccions: "Allò no va ser una enquesta ni una manifestació, ho van dir les urnes i l'Estat ho ha de tenir present".

stats