Política 28/09/2014

Un dirigent d'Unió suggereix el vot en blanc a la segona pregunta del 9-N

El president del partit a Girona troba un matís al decret de Mas "útil" per a qui "sense pretendre com a opció prioritària la independència tampoc hi vol renunciar, avui per avui"

Ara
1 min

BarcelonaEl president d'Unió a Girona, Joan Cañada, ha suggerit el vot en blanc a la segona pregunta de la consulta del 9 de novembre. Des del seu blog, Cañada ha posat de relleu el "matís" subtil, "gairebé imperceptible però absolutament transcendent", introduït al decret de convocatòria signat per Artur Mas i que "augmenta de tres a quatre el ventall de respostes possibles i vàlides". Si fins ara només es contemplaven tres opcions (no, sí-no, sí-sí), ara se'n pot contemplar una quarta: el sí-vot en blanc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, Cañada recorda que l'article 3 del decret, que recull la doble pregunta, estableix un nou matís. A la segona pregunta, sobre la independència, en lloc de dir que "únicament s'ha" de contestar si prèviament s'ha respost que sí a la primera, s'assenyala que "únicament es pot" respondre en tal cas. Per tant, això obre la porta a no respondre a la segona pregunta, deixar-la en blanc, sense que aquest vot es consideri nul.

Aquesta fórmula, segons Cañada, "pot resultar del tot útil per a totes aquelles persones que, sense pretendre com a opció prioritària la independència, tampoc hi volen renunciar, avui per avui". Unió ha de decidir en un consell nacional extraordinari diumenge que ve quina opció de vot recomana de cara al 9-N.

stats