Política 02/04/2013

Mas-Colell diu que els pressupostos seran "durs" i "de contenció"

El conseller reclama un dèficit del 2% per a Catalunya si la Unió Europea deixa l'espanyol en el 6%

Agències
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha avisat que els pressupostos de la Generalitat per al 2013 seran "durs" i "demanaran mantenir una postura de contenció". "M'agradaria poder enviar un missatge diferent", ha indicat en una atenció als mitjans a les jornades 'Economia 2013' d'Unnim Caixa, celebrades aquest dimarts a Sabadell (Vallès Occidental). Mas-Colell preveu que Brussel·les acabarà assumint que cal un ritme d'ajust "més pausat" per "donar més temps per abaixar el dèficit" als estats membres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha reclamat una flexibilització de l'objectiu del dèficit del 2% per a Catalunya en cas que la Unió Europea flexibilitzi el dèficit espanyol fins al 6%. "Pensem que Europa pensarà que cal un ritme d'ajust més pausat i esperem que això es traspassi a les autonomies", ha subratllat el conseller.

El titular d'Economia, d'altra banda, ha descartat demanar un "crèdit pont" per pal·liar la situació econòmica de la Generalitat. En aquest sentit, ha indicat que "el problema dels crèdits és que algú els ha de donar i la situació dels mercats és la que és; i després del cas de Xipre encara és pitjor." El conseller ha advertit que Catalunya no podrà complir amb la llei de morositat si el Govern no habilita un nou pla de pagament a proveïdors que l'ajudi a pagar les factures pendents.

L'atur

El conseller ha assegurat que "cal evitar fer valoracions triomfalistes" sobre les dades de l'atur del març, que indiquen que a Catalunya hi ha 1.126 persones aturades menys que el mes anterior. "Esperem el mes vinent a veure com evoluciona", ha advertit.

stats