Política 19/06/2013

Mas s'ofereix a comparèixer al Parlament abans d'acabar juliol pel cas Palau

El president nega les acusacions contra CDC: "La paraula de la Fiscalia no és paraula de Déu. Estic convençut que és un error"

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha ofert aquest dimecres a comparèixer explícitament al Parlament abans d'acabar el mes de juliol per donar més explicacions sobre el cas Palau. En la sessió de control al president en el ple parlamentari d'aquest dimecres, Mas ha respost així a una pregunta del president de Ciutadans, Albert Rivera, que juntament amb el PP li ha reclamat que comparegui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha recordat que "sempre" ha donat explicacions sobre el cas Palau, però només per deixar clar que les acusacions de corrupció que ha detectat la Fiscalia entre CDC, la constructora Ferrovial i el Palau de la Música "no són certes". "La paraula de la Fiscalia no és paraula de Déu. Estic convençut que és un error", ha afirmat Mas, que ha reiterat que es creu plenament les explicacions que li donen els responsables de les finances del seu partit. Tot i així, ha dit que no té "cap inconvenient" a comparèixer en comissió parlamentària abans d'acabar l'actual període de sessions, just abans de les vacances d'estiu.

Mas ha advertit que no s'inventarà una “història diferent” només per “complaure” algunes forces de l'oposició interessades a “muntar un espectacle” sobre el cas Palau. A més, ha recordat que el jutge que instrueix el cas no l'ha cridat ni tan sols a declarar com a testimoni. Després que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, posés també sobre la taula les acusacions de la Fiscalia contra CDC, Mas l'ha desafiat a debatre també sobre el cas de l'hotel del Palau, que esquitxa excàrrecs socialistes de l'Ajuntament de Barcelona.

El PP vol una comissió d'investigació

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha proposat crear una comissió d'investigació sobre com es van produir les adjudicacions a empreses constructores durant els governs de Jordi Pujol. Sánchez-Camacho ha parafrasejat el famós comentari de Pasqual Maragall a Artur Mas per denunciar suposades comissions il·legals per adjudicacions d'obra pública: “Vostès tenen un problema més, que no es diu 3%, sinó 4%”, ha afirmat abans de recordar que la comissió d'investigació sobre el cas Palau que ja va crear el Parlament “va concloure que hi havia comissions del 4%”.

Mas li ha demanat que no intenti convertir Catalunya en un “Far West” on la gent no es pugui defensar d'acusacions d'un fiscal. Per rebatre les crítiques de Sánchez-Camacho, li ha recordat que alts dirigents del seu partit estan esquitxats per “una pluja de casos de corrupció”, i malgrat tot “no donen la cara” ni compareixen per donar explicacions.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha carregat contra aquells que volen “sembrar sospites” i ha agraït a Mas que s'ofereixi a comparèixer: “La seva actitud responsable servirà per posar en evidència aquells que no donen la cara”.

stats