Política 11/10/2014

Mas llança un avís a ERC: "Que la temptació partidista no ens confongui: l'adversari és l'Estat"

El president de la Generalitat acusa el govern de Rajoy de mostrar la seva cara més "intolerant i prepotent" i de voler convertir la Constitució en una "gàbia" per retenir Catalunya

Roger Mateos
2 min

ManresaA les portes de la setmana clau per al bloc sobiranista per decidir si és possible tirar endavant la consulta del 9 de novembre, suspesa pel Tribunal Constitucional (TC), Artur Mas ha volgut llançar un missatge d'alerta als seus socis pel dret a decidir (en especial, sense citar-la explícitament, a ERC): "Que la temptació del joc partidista no ens confongui: l'adversari és l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha aprofitat la seva intervenció en el Dia dels Convergents, la festa del partit celebrada a Manresa, per recordar a ERC que en les eleccions del 2012 els electors van repartir "responsabilitats", de manera que no només li toca donar la cara al Govern de CiU. Fent servir un símil futbolístic per referir-se a la competència electoral entre CiU i ERC, ha considerat legítim "intentar ser titular en el teu equip", però "una altra cosa és jugar a favor de l'adversari, que és l'estat espanyol". Si els partits catalans "fan pinya", ha dit, el procés sobiranista "probablement sortirà bé". Per aquest motiu ha fet una crida als partits pro consulta perquè siguin "part de la solució, no del problema" i ha subratllat que "mai cap partit català havia anat tan lluny" com CDC en la "defensa de Catalunya".

"En aquest país hi haurà un abans i un després del que estem fent". Amb aquesta reflexió ha arrencat el president de la Generalitat la seva intervenció a Manresa, on ha volgut expressar també el seu "homenatge amb lletres d'or" a la "Catalunya resistent" que en les pitjors condicions possibles "se'n va sortir". "Tenim fe en Catalunya", ha reblat.

Mas ha posat en dubte les conviccions democràtiques de l'estat espanyol, en intentar per tots els mitjans possibles impedir la consulta del 9 de novembre. "L'Estat ens està ensenyant la seva cara més intolerant, més prepotent", ha denunciat. "L'Estat tira pel dret i fa pam i pipa a la democràcia", ha comentat. Segons Mas, l'Estat està convertint la Constitució en un "'trágala'", en una "gàbia" per retenir Catalunya.

stats