Política 22/02/2013

Mas troba "molt normal" que CiU pateixi desgast a les enquestes en plena crisi

El president subratlla que tots els governs del sud d'Europa veuen que es "deteriora" la seva imatge

R. Mateos / O. March / L. Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest divendres que seria "un miracle" que CiU no patís un cert desgast a les enquestes electorals en plena crisi econòmica i enmig del creixent descrèdit de la política que afecta sobretot als partits amb més poder institucional. Després de celebrar-se la segona cimera anticorrupció, Mas ha sortit al pas de l'últim baròmetre publicat pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, que pronostica una altra davallada electoral de CiU i un ascens d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha recordat que, per norma, no dóna mai "cap valor" a les enquestes de cap tipus. Però sí que ha donat per fet que CiU està patint un desgast, un fet que troba "molt normal" ja que la gent acostuma a "donar la culpa" a qui té el poder: "És lògic que el Govern estigui sotmès a un procés de crítica per part de la ciutadania. Tots els governs del sud d'Europa estan sotmesos a un deteriorament de la seva imatge", ha posat de relleu Mas, que ha reconegut que no existeixen "solucions màgiques" contra la crisi.

No obstant, ha advertit que "el judici final" arribarà el dia de les properes eleccions, i fins llavors poden passar moltes coses perquè encara "queda tota una legislatura". A més, ha agraït "molt" que, malgrat tot, els enquestats li "segueixin donant suport" i l'aprovin en l'apartat de valoració de líders polítics.

stats