Publicitat
Publicitat

Mas reitera que “res del que és fonamental està en qüestió”

El president de la Generalitat es queixa de “l'alarma que alguns estan introduint a la salut”

Artur Mas s'ha mostrat molest per “l'alarma que alguns estan introduint a la salut” i ha recordat que “res del que és fonamental està en qüestió”, en referència a les urgències i a les atencions hospitalàries. El president de la Generalitat creu que aquest alarmisme entre la població és “innecessari” i considera que arriba perquè “s'entén que estem a un mes i mig d'unes eleccions”.

El líder del Govern ha insistit que no tenen “altre remei” que fer “aquests ajustaments de la millor manera possible” per salvar l'estat del benestar.

Després de la trobada amb empresaris que el president català ha tingut aquest matí a Esade, Mas ha demanat que Catalunya ha de mirar cap a fora. “Un objectiu de país és dependre cada vegada menys de l'economia interior espanyola”. El mandatari ho ha exemplificat dient que “si en aquests moments, de totes les exportacions de Catalunya, en fem el 55% a Espanya i el 45% a la resta del món, d'aquí a uns 8 o 10 anys hauria de ser un 70% a Europa i la resta del món”.

En aquesta reunió, l'executiu ha posat l'empresa com a valor social perquè “només l'empresa, com a suma d'empresaris i treballadors, ens pot ajudar a sortir de l'atzucac”, ha dit Mas. El president s'ha compromès a fer que els tràmits siguin més senzills i més fàcils de complir.

Finalment, Artur Mas ha demanat als 180 empresaris “fer pinya entre tots perquè Catalunya pugui defensar l'any que ve el seu pacte fiscal per administrar el que generem”. “La feina d'ara és el nostre futur”, ha conclòs.

RE

Més continguts de