Política 17/06/2015

Breu cimera per abordar la crisi de CiU al Parlament

Mas i la plana major de CDC es reuneixen durant prop d'una hora amb Espadaler i Ortega en els moments de més tensió entre uns socis cada cop més a prop de la ruptura

Roger Mateos / Sara González
2 min
Artur Mas dins l'hemicicle del Parlament / CÈLIA ATSET

BarcelonaBreu cimera de prop d'una hora al Parlament per abordar la crisi a CiU. El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat per la plana major de Convergència, s'ha reunit al seu despatx al Parlament amb dos dels seus consellers d'Unió, Ramon Espadaler i Joana Ortega. La trobada ha començat al voltant de la una del migdia i ha acabat 10 minuts abans de les dues del migdia també.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada ha estat tensa. "Òbviament", s'han limitat a confirmar fonts presents a la trobada consultades per l'ARA. "Hem parlat de tot", han afegit. Tot queda pendent dels esdeveniments que puguin precipitar-se aquesta tarda.

Precisament a les dues es reunia el comitè de govern d'Unió per preparar la resposta a l'ultimàtum de CDC perquè els democristians se sumin al full de ruta independentista de cara a les eleccions del 27 de setembre. Els dirigents de CDC ja es reserven el vespre per si han d'acudir a una reunió d'urgència per analitzar la crisi amb els seus socis de federació.

Mentrestant, al Parlament, es desenvolupava el ple monogràfic sobre sanitat, on coincidien els caps visibles de CDC i Unió. Cap a dos quarts de dotze, després de la intervenció del president de la Generalitat, Artur Mas, a l'hemicicle, la sessió s'ha suspès per espai de mitja hora i els màxims dirigents de CDC i Unió ho han aprofitat per reunir-se. Ho han fet per separat. Mas s'ha dirigit al seu despatx, al costat de l'escalinata del Palau del Parlament, i n'ha sortit al cap de mitja hora amb la plana major del seu partit: Josep Rull, Francesc Homs i Lluís Corominas.

A pocs metres, en la mateixa zona de despatxos, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es reunia amb el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, i el vicesecretari del partit, Antoni Font. La coincidència en espai i temps havia fet circular el rumor que Mas ho aprofitava per veure's amb els consellers d'Unió. Ha estat havent passat la una del migdia quan Mas s'ha reunit finalment amb Espadaler i Ortega. A tres quarts i cinc de dues, Mas ha sortit del seu despatx al mateix temps que Ortega: cares de tensió, cap gest de complicitat.

stats