Política 17/05/2015

Mas promet que se la seguirà "jugant" pel procés malgrat els adversaris "de dins i de fora" de Catalunya

Des de Figueres, el president de la Generalitat admet que no tothom dins del país empeny a favor del dret a decidir, però evita aprofundir-hi: "La roba bruta es renta a casa"

Roger Mateos
2 min
Mas i la candidata a Figueres, Marta Felip, amb un cartell de Mas sobre el 9-N / ACN

FigueresEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest diumenge una crida a la mobilització sobiranista el 24 de maig perquè de les urnes en surtin "molts ajuntaments que estiguin al costat" del procés, "empenyent en la bona direcció, pel dret a decidir". "Jo me la seguiré jugant", ha promès Mas, tot i ser conscient que "els adversaris i els obstacles són grans i poderosos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de Figueres, el president de la Generalitat s'ha fet ressò de la tensió dels últims dies entre l'Estat i la Generalitat arran de les interferències de la Policia Nacional en la investigació dels Mossos d'Esquadra per a la desarticulació d'una cèl·lula integrista a Catalunya. "És el més greu que ha passat en els darrers anys, és molt bèstia", s'ha exclamat Mas, que ha acusat els autors d'aquestes interferències de "posar en risc la seguretat" del país. Mas ha advertit que "els obstacles que ens posen els adversaris de fora són molt grans i poderosos".

També ha admès que no tothom dins del país empeny a favor del dret a decidir, però ha evitat aprofundir-hi: "A dins també hi tenim algun adversari, però no m'hi referiré, la roba bruta es renta a casa". Mas ha subratllat que les eleccions del 27 de setembre serviran per "donar la veu al poble", després que l'Estat s'hagi negat a acceptar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Però perquè això pugui anar endavant, ha remarcat que calen "molts ajuntaments que hi empenyin", perquè "el país s'ho juga tot".

A més de tenir força per tirar endavant el procés, ha indicat que cal fortalesa municipal per poder consolidar la recuperació econòmica. Mas, acompanyat de l'alcaldessa de Figueres i cap de llista de CiU, Marta Felip, ha assenyalat que aquesta recuperació es podria "espatllar" si els ajuntaments "s'esmicolen" i es fa molt difícil teixir majories estables de govern. Unes institucions "ingovernables", ha dit, faria "molt difícil prendre decisions, i ara no estem en temps de dubtes". A Figueres, ha afirmat, cal que guanyi Marta Felip perquè "hi hagi més feina" i perquè la ciutat "no descarrili del tren i no surti de la via que ens ha de portar cap a la llibertat".

stats