Política 06/02/2013

Mas suggereix no apartar un polític imputat fins que hi hagi indicis “molt evidents” de corrupció

El president recorda que Oriol Pujol encara no ha rebut cap imputació, però admet que si això passa haurà de valorar personalment si la seva continuïtat "perjudica" una determinada causa

R. Mateos / O. March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha suggerit aquest dimecres que un polític imputat no sigui obligat a apartar-se del càrrec fins que hi hagi indicis "molt evidents" de corrupció. Així ho ha apuntat en acabar la cimera anticorrupció que ell mateix ha presidit al Palau de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas no ha volgut aprofundir en la possible imputació del secretari general de Convergència, Oriol Pujol, pel cas ITV, demanada per la Fiscalia Anticorrupció, tema sobre el qual no s'ha debatut a la cimera anticorrupció d'aquest dimecres. "Ell ja va ser bastant explícit i bastant clar", ha dit en referència a les paraules de Pujol, que aquesta setmana ha dit que no faria "nosa" en el procés sobiranista i, per tant, deixa la porta oberta a apartar-se'n si és imputat. "Fins que els processos no estan molt avançats, no s'ha de produir la separació dels càrrecs", ha afegit Mas, tot i que ha afegit que cada un ha de valorar si la seva continuïtat pot afectar més "negativament" una determinada causa, "encara que no se senti culpable".

Mas ha tingut interès, dins de la reunió, en obrir el debat, sobre si un polític és imputat ha d'apartar-se del càrrec. Mas ha subratllat que la paraula 'imputat' "pot sonar molt dura, pot ser un indici més o menys fonamentat, però no és cap prova de frau". Segons Mas, podria aplicar-se a la política el mateix criteri que es fa servir en l'àmbit judicial, on per exemple "no es fa plegar" un jutge pel simple fet que sigui imputat, i només quan "els indicis són ja molt evidents pot arribar a ser apartat". En tot cas, s'ha mostrat partidari d'un pacte entre partits polítics per actuar amb un criteri comú en aquests casos, "no al primer indici" però tampoc esperant la condemna definitiva per apartar aquella persona.

stats