Política 26/02/2013

Mas veu un punt d'“inflexió” a Catalunya amb el gir del PSC pel dret a decidir

El president "celebraria molt" que els socialistes catalans votessin la resolució al Congrés perquè reforçaria la "majoria social" a favor de la consulta

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest dimarts que la votació al Congrés d'una resolució sobre el dret a decidir, amb els socialistes catalans disposats a donar-hi suport malgrat l'oposició frontal del PSOE, pot representar un punt d'"inflexió" a Catalunya, perquè reforçaria les "majories socials" a favor del procés iniciat a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de reunir-se al Palau de la Generalitat amb el cap de l'executiu de Flandes, Kris Peeters, Mas ha atorgat una "gran importància" a la votació d'aquest dimarts a Madrid, perquè es pot visualitzar un "fet diferencial molt gran i positiu", com és que els socialistes catalans es posicionin al costat de CiU, ERC i ICV a favor del dret a decidir i trenquin la disciplina de vot del PSOE.

Si això acaba passant, segons Mas, "podria significar una inflexió important en la política catalana de cara al futur". "Com a president de la Generalitat, ho celebraré molt", ha afegit.

Mas ha tret ferro al fet que Carme Chacón i algun altre diputat del PSC puguin alinear-se amb el PSOE, perquè representarien una "minoria molt minoritària", i ha posat de relleu que "la majoria" tinguin previst fer cas de la directriu donada per la direcció que encapçala Pere Navarro. Aquest gir del PSC, segons Mas, va en la línia de "reforçar una idea clau del procés, que és construir majories cada cop més grans i sòlides dins de Catalunya", tenint en compte que es tracta d'un partit que no és "marginal", sinó amb un pes "molt significatiu".

Després de la seva trobada, d'una mica més d'una hora, Mas i Peeters han escoltat al Pati dels Tarongers l'himne flamenc interpretat pel carilló del Palau, adquirit precisament de Flandes al segle XVI.

stats