Política 10/11/2013

Mas a Israel: "El dia que demanin la independència tots els que dieu que no es fan sentir prou no cabrem als carrers!"

El camí cap a l'estat propi centra el col·loqui de Mas a la Universitat de Tel Aviv

Ferran Casas
1 min
Mas a la seva conferència a la universitat de Tel Aviv

Enviat especial a Tel Aviv (Israel)"El dia que tots els que, segons vostè, no s'atreveixen a demanar la independència malgrat que la volen ja no hi cabrem als carrers de Barcelona!". Ha sigut la resposta que Artur Mas ha donat a una catalana, preocupada per la poca visibilitat del sobiranisme i la por d'expressar-ho d'alguns ciutadans, en el seu col·loqui a la Universitat de Tel Aviv aquest diumenge a la tarda. S'ha valgut de l'èxit de les manifestacions populars sobiranistes de les darreres diades. Entre el públic, majoria de professors, estudiants i personal de la delegació catalana. I també algun català, com ha sigut el cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha pronunciat una conferència sobre les potencialitats científiques de Catalunya i en el posterior col·loqui ha respost a algunes preguntes. Sobre la consulta ha afirmat que ara del que es tracta no és de dir "independència sí o no" sinó senzillament de convèncer l'Estat que cal poder votar. Tot plegat davant l'atenta mirada de l'ambaixador espanyol, Fernando Carderera, omnipresent tot el viatge i que anava prenent notes.

Capítol apart, la relació entre Catalunya i Israel. Ha afirmat que de vegades ha faltat comprensió, però que són molts els catalans que entenen els esforços que han fet els israelians per recuperar la seva llengua i la seva identitat. El punt sentimental l'ha posat un ancià, Marcos Caballero, que ha explicat, en castellà, que la seva família, de Falset, va ser expulsada de Catalunya el 1492 però que ell se sent "català de dalt a baix" i que ha desitjat sort al país i felicitat Mas per "tancar el cercle" amb la seva visita a Israel.

stats