Política 07/02/2013

Mas i Rajoy es reuniran en secret

Francesc Homs diu que és millor que els dos presidents es trobin "sense la pressió que representa que després t'esperin els mitjans". Abordaran la consulta sobiranista i el relaxament dels objectius de dèficit

Ara
2 min
Artur Mas i Mariano Rajoy, reunits a la Moncloa per parlar del pacte fiscal / EFE

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Artur Mas i Mariano Rajoy es reuniran d'aquí a poc en secret per abordar la consulta sobiranista i el relaxament dels objectius de dèficit, segons ha revelat aquest dijous el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una entrevista a TV3. El Govern vol una reunió entre els dos presidents amb "discreció" i "sense la pressió que representa que després t'esperin els mitjans". "Si arriben a acords, després ja n'informarem", ha dit Homs. Mas es va reunir fa uns dies amb el rei Joan Carles a la Zarzuela i encara hi ha pendent la primera reunió oficial amb el president espanyol després d'haver pres possessió com a president de la Generalitat a finals de desembre passat. La primera trobada serà, però, secreta. Homs ha confirmat que els dos líders encara no s'han vist des de les eleccions, però que ho faran d'aquí a poc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic fart perquè pateixo"

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern també ha advertit que si la cimera per fer front a la crisi econòmica que se celebrarà el 16 de març acaba sense resultats no se'n farà "mai més cap". Homs ha assegurat que és "difícil" acabar amb la corrupció de forma immediata perquè "no hi ha solucions d'un dia per l'altre". Ara bé, també ha apostat per aprofitar la situació actual per "marcar un punt d'inflexió" i fer que "la regeneració democràtica deixi de ser només un discurs". "Estic fart perquè pateixo", ha dit en referència als escàndols dels últims dies i a la commoció que han provocat en l'opinió pública.

Pel que fa a la manera com s'ha d'actuar davant un responsable polític relacionat amb un afer de corrupció, el conseller s'ha alineat amb el president Mas i ha assenyalat que cal determinar "en quin moment processal se li ha d'exigir a una persona" que deixi els càrrecs públics.

stats