Política 24/04/2014

Mas i Rajoy s'eviten

El president de la Generalitat ha intervingut en un fòrum empresarial a Barcelona i ha marxat mitja hora abans que hi arribés el cap de l'executiu espanyol

R. Mateos / E. Freixa
2 min
Mariano Rajoy arriba a Fira de Barcelona per acudir al Foro de Marcas Renombradas Españolas / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, s'han evitat aquest dijous en un fòrum empresarial que se celebra a Barcelona, i han escenificat un cop més les relacions gèlides que travessen tots dos governs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tractava d'una trobada organitzada pel Foro de Marcas Renombradas Españolas, al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona. Mas hi ha intervingut durant vint minuts, fins a les 13.00 hores. En acabar, s'ha fet la foto de família amb els organitzadors i ha marxat. Tan sols mitja hora després ha arribat Rajoy, que tenia el seu torn d'intervenció programat per a les 14.00 hores i que tampoc ha arribat abans per escoltar o saludar el president de la Generalitat. Rajoy ha pronosticat el "fracàs segur" de tot projecte polític o empresarial que no passi per la unitat. "No hi ha prevista cap trobada", ha explicat Mas als periodistes mentre abandonava el recinte firal. De fet, Rajoy té previst tornar cap a l'aeroport a les 15.00 hores.

Primera visita des del no del Congrés a la consulta

Aquest és el primer viatge de Mariano Rajoy a Catalunya des que el ple del Congrés va rebutjar el 8 d'abril la petició del Parlament de Catalunya de traspassar a la Generalitat la competència per celebrar referèndums. Aquest dimecres la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ja va aterrar a Barcelona, coincidint amb la diada de Sant Jordi, i es va reunir amb editors a la seu de la Delegació del govern espanyol. A més de la visita d'avui a Barcelona, Rajoy té previst viatjar a Catalunya en algun acte del PP durant la precampanya i la campanya de les eleccions europees del 25 de maig, tot i que encara no hi ha cap data prevista. La visita forma part del desembarcament que els populars tenen previst fer a Catalunya les pròximes setmanes amb motiu dels comicis europeus. De fet, el PP ha decidit fer la presentació del seu programa electoral europeu a Barcelona dilluns que ve, 28 d'abril.

stats