Mas i Rajoy s'eviten

El president de la Generalitat ha intervingut en un fòrum empresarial a Barcelona i ha marxat mitja hora abans que hi arribés el cap de l'executiu espanyol

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, s'han evitat aquest dijous en un fòrum empresarial que se celebra a Barcelona, i han escenificat un cop més les relacions gèlides que travessen tots dos governs.

Es tractava d'una trobada organitzada pel Foro de Marcas Renombradas Españolas, al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona. Mas hi ha intervingut durant vint minuts, fins a les 13.00 hores. En acabar, s'ha fet la foto de família amb els organitzadors i ha marxat. Tan sols mitja hora després ha arribat Rajoy, que tenia el seu torn d'intervenció programat per a les 14.00 hores i que tampoc ha arribat abans per escoltar o saludar el president de la Generalitat. Rajoy ha pronosticat el "fracàs segur" de tot projecte polític o empresarial que no passi per la unitat. "No hi ha prevista cap trobada", ha explicat Mas als periodistes mentre abandonava el recinte firal. De fet, Rajoy té previst tornar cap a l'aeroport a les 15.00 hores.

Primera visita des del no del Congrés a la consulta

Aquest és el primer viatge de Mariano Rajoy a Catalunya des que el ple del Congrés va rebutjar el 8 d'abril la petició del Parlament de Catalunya de traspassar a la Generalitat la competència per celebrar referèndums. Aquest dimecres la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ja va aterrar a Barcelona, coincidint amb la diada de Sant Jordi, i es va reunir amb editors a la seu de la Delegació del govern espanyol. A més de la visita d'avui a Barcelona, Rajoy té previst viatjar a Catalunya en algun acte del PP durant la precampanya i la campanya de les eleccions europees del 25 de maig, tot i que encara no hi ha cap data prevista. La visita forma part del desembarcament que els populars tenen previst fer a Catalunya les pròximes setmanes amb motiu dels comicis europeus. De fet, el PP ha decidit fer la presentació del seu programa electoral europeu a Barcelona dilluns que ve, 28 d'abril.