Política 15/06/2015

Mas destaca que gairebé la meitat d'Unió ha votat per la independència: "Ja és més del que teníem fa 48 hores"

En conversa amb el periodista Iñaki Gabilondo dins del cicle 'Instint', el president de la Generalitat ha subratllat que l'altra meitat "ha dit que sí a un procés que no ha definit amb exactitud"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest dilluns que gairebé la meitat d'Unió ha votat per la independència: "Ja és més del que teníem fa 48 hores". La primera reacció de Mas a la consulta interna d'Unió ha arribat en conversa amb el periodista Iñaki Gabilondo, dins del cicle 'Instint'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de l'ajustada victòria del sí a la proposta de full de ruta que la cúpula d'Unió havia sotmès a la consideració de la militància en la consulta interna de diumenge, el comitè de govern dels democristians s'ha reunit per analitzar el resultat. El nucli dur de la direcció ha acordat traslladar a CDC les seves condicions per seguir al costat del procés, mentre que els sobiranistes del partit han apostat per obrir converses també amb ERC i les entitats del sobiranisme civil.

Preguntat per Gabilondo sobre el paper d'Unió, Mas ha indicat que Unió "s'ha definit a través dels vots dels militants". I "gairebé la meitat ha dit clarament que sí" a la independència, ha subratllat, amb referència al sector sobiranista que preconitzava el no a la proposta de la cúpula. L'altra meitat, ha afegit, "ha dit que sí a un procés que no ha definit amb exactitud".

stats