ELECCIONS A EUSKADI
Política 19/10/2012

La Moncloa respon a l'entrevista d'Urkullu a l'ARA i diu que Mas i ell van en una direcció equivocada

El govern espanyol demana als dos dirigents que reflexionin

Efe
2 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acusat aquest divendres el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el líder del PNB, Iñigo Urkullu, d'"anar en contra dels interessos de tot el món" i "anar a la seva" prioritzant les seves aspiracions sobiranistes. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha respost així després que Urkullu hagi afirmat –en una entrevista a l'ARA– que va acordar amb Mas recórrer junts un " camí conjunt" respecte al reconeixement per part de l'Estat dels "fets nacionals" de les dues comunitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de comentar que tant Mas com Urkullu hauran d'explicar quins són els seus plantejaments, la vicepresidenta ha insistit que el govern espanyol té "una posició oberta de diàleg amb totes les comunitats" però ha precisat que el marc "és la Constitució".

Sáenz de Santamaría ha considerat important "no confondre les prioritats" de manera que ha posat en dubte que Mas i Urkullu "estiguin encertant" en les prioritats que tenen en aquest moment els ciutadans i ha dit que han d'explicar per què les seves preocupacions no se centren en l'economia i l'ocupació.

En aquest sentit, ha assegurat que tots els líders del món tenen com a prioritat l'economia a excepció de Mas i Urkullu, que "estan en una altra cosa", apartats dels assumptes que interessen. La vicepresidenta els ha dit que haurien d'analitzar si van pel camí correcte "quan són molts els que van en la mateixa direcció i només ells" van en el sentit contrari. Així mateix, ha recordat que "Catalunya i el País Basc no són només el que diguin CiU i PNB" perquè en aquestes dues autonomies "hi ha ciutadans que tenen diferent opinió sobre aquests temes".

stats