POLÍTICA
Política 12/01/2012

La sòcia de Matas al Govern Balear es desvincula del concurs fraudulent per contractar un periodista afí

L'exvicepresidenta balear Rosa Estaràs diu que va ser l'expresident qui va autoritzar el concurs per encobrir els pagaments a Antonio Alemany

Efe
2 min

PalmaL'eurodiputada del PP i exvicepresidenta balear, Rosa Estaràs, ha dit aquest dijous que l'expresident Jaume Matas va autoritzar la celebració d'un concurs públic que suposadament va encobrir els pagaments al periodista que li escrivia els discursos, un contracte del qual s'ha desvinculat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La tònica normal és que la tramitació d'aquest contracte tingui el consentiment del president i tots pensàvem que tenia aquest consentiment", ha dit la que va ser mà dreta de Matas durant la seva declaració com a testimoni en el judici del cas Palma Arena pels pagaments suposadament fraudulents al periodista Antonio Alemany.

Encara que ella va signar el concurs, que es va adjudicar a l'agència Nimbus per una sèrie de treballs que mai es van presentar, Estaràs se n'ha desvinculat i ha atribuït el seu impuls a la Presidència i a la direcció general de Comunicació.

"Jo ni hi entro, ni hi surto, ni hi participo, ni l'impulso, ni hi sóc, ni res", ha assegurat respecte al contracte "pantalla".

Preguntada sobre si alguna vegada es va interessar pels resultats d'aquest contracte, pel qual Nimbus havia d'analitzar la imatge pública del Govern Balear, ha dit: "Per què havia de demanar (a Matas) alguna cosa que havia decidit ell? A més, la comunicació era un tema molt directe del president".

Estaràs ha explicat que va signar el contracte per una qüestió "formal" d'organigrama del govern, ja que del seu departament depenia jeràrquicament el de Comunicació, que servia de facto a Presidència i fins i tot era al mateix edifici que el despatx de Matas.

L'exvicepresidenta ha reconegut que sabia que el periodista Antonio Alemany li feia els discursos a Matas, cosa que, segons la seva opinió, sabia "gran part de la societat".

Abans d'Estaràs han declarat diversos treballadors de Nimbus i el que va ser el seu copropietari, Antonio Amat, així com dos policies de la brigada de delinqüència econòmica.

Amat i una empleada de l'agència han testificat que Alemany va cobrar comissions de Nimbus per aconseguir contractes del Govern Balear.

El fiscal Anticorrupció, Pedro Horrach, ha ensenyat a Amat uns documents d'"incidències de rendibilitat" de Nimbus en què es detalla, de manera manuscrita, el concepte "comissió de mitjans a Antonio Alemany" per uns treballs de l'agència per a la conselleria d'Obres Públiques.

El testimoni ha reconegut que aquestes comissions podrien haver anat a parar a Alemany a canvi d'aconseguir per a Nimbus contractes de publicitat d'aquest departament del govern, ja que "en les agències és habitual que hi hagi comissionistes".

stats