Política 04/03/2011

Ciutadans diu que en 4 o 8 anys guanyarà el "sí" a la independència

Rivera diu que si el govern espanyol no impugna la declaració unilateral d'independència es crearà un "conflicte internacional"

Miquel Codolar
1 min

MadridCiutadans ha presentat a Madrid una instància davant el govern espanyol per frenar la proposta de declaració unilateral d'independència admesa a tràmit per la mesa del Parlament de Catalunya i que li permetria proclamar la independència quan ho cregués oportú. El diputat de Ciutadans, Albert Rivera, ha recordat que el govern espanyol té dos mesos per impugnar la declaració al Tribunal Constitucional (TC) i s'ha mostrat preocupat perquè si bé considera que "avui no es guanyaria", tem que "en 4 o 8 anys, sí".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha considerat que la proposta de declaració unilateral d'independència crea un precedent, ja que considera que permetria fer una votació cada quatre anys. Ha afegit que si el govern espanyol no ho impugna pot generar un "conflicte internacional" i ho vincula amb el fet que SI "ha situat Kosovo com el model a seguir". Ha afegit que l'admissió a tràmit del 8 de febrer és "un greu error" i una "barbaritat" similar a "discutir els pressupostos de Castella i Lleó al Parlament de Catalunya". També ha criticat la posició de CiU, que "juga a tensar la corda amb SI al seu costat" per aconseguir la independència "a mitjà termini, a vuit anys".

Pel que fa a "les baralles internes" de SI i Joan Laporta, Rivera ha expressat que "ni afecten ni preocupen" Ciutadans. Per això, "encara que SI perdi un diputat, Ciutadans està per sobre" i per això no demanarà un nou repartiment dels grups, almenys fins que acabi el període de sessions.

stats