Política 27/05/2013

El Memorial Democràtic fa públic un manifest per deplorar la "banalització" del nazisme

Llança un avís al PP i al seu entorn polític i mediàtic i alerta que resulta "políticament perillós" equiparar amb els nazis formacions democràtiques actuals

Ara
1 min

BarcelonaEl grup de treball "Exili, deportació i Holocaust", impulsat pel Memorial Democràtic de la Generalitat, ha fet públic un manifest per deplorar que "alguns líders polítics i alguns mitjans de comunicació frivolitzin i banalitzin el nazisme". "Comparar les polítiques del Govern de Catalunya –les lingüístiques i culturals– o determinats moviments socials amb el nazisme denota un clar desconeixement del que va ser, va significar i va provocar aquesta ideologia, a més d'un ús clarament ofensiu", denuncia el manifest, que arriba després dels atacs contra la immersió lingüística a les escoles catalanes, l'homenatge de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, a la División Azul, així com les acusacions del PP cap a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons remarca el manifest, "el nacionalsocialisme va ser un règim intrínsecament criminal" i, per tant, "qualsevol comparació" amb formacions polítiques democràtiques actuals és "historiogràficament i èticament rebutjable, i políticament perillosa". "Instem, doncs, a no fer un ús frívol del nazisme en el llenguatge polític i periodístic i a respectar així la memòria de les víctimes del nazisme dins i fora de Catalunya".

Aniversari de la Batalla de l'Ebre

D'altra banda, el Memorial Democràtic –juntament amb entitats i ajuntaments– prepara un seguit d'activitats per commemorar el 75è aniversari de la Batalla de l'Ebre (del 25 de juliol al 16 de novembre del 1938). Es programaran exposicions, homenatges, jornades divulgatives i recreacions històriques per recordar aquells fets arreu del territori que va ser escenari de la batalla.

stats