ACORD PER A LES ELECCIONS
Política 16/01/2015

CDC admet que els pactes locals CiU-PP no es poden descartar del tot malgrat prioritzar els sobiranistes

Mercè Conesa defensa l'autonomia local i recorda que només hi ha dos acords amb els populars actualment

Acn
1 min
Mercè Conesa, portaveu de CDC, en la roda de premsa / ACN

BarcelonaLa portaveu de CDC i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha admès aquest divendres que els pactes CiU-PP als municipis no es poden descartar del tot, tot i que es prioritzaran els acords independentistes. En tot cas, ha recordat que només hi ha dos pactes en aquest sentit ara mateix, i que ja fa mesos que es va trencar l'acord amb els populars a la Diputació de Barcelona. En declaracions a La Xarxa, Conesa ha defensat l'autonomia local "sagrada" però també que pugui haver un "principi inspirador", una "preferència perquè qui acabi governant siguin forces que donen suport al procés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo com a alcaldessa he de dir que l'autonomia local és sagrada", ha començat Conesa en preguntar-li pel malestar d'alguns alcaldes després que el mateix Artur Mas anunciés que s'intentaria traslladar als municipis l'acord signat amb ERC aquest dimecres.

La també portaveu convergent ha recordat que aquest és un "acord d'intencions", un "principi que ha d'inspirar" perquè els municipis alineats amb el procés d'independència segueixin sent majoria. "El fet de no posar per escrit aquest acord, sinó establir un principi de poder continuar governant a través de les forces sobiranistes ens indica que hi ha d'haver no un pacte perquè sí, però sí una preferència perquè qui acabi governant siguin les forces que donen suport al procés", ha argumentat.

Ha reconegut que no sap si ja no es veuran pactes CiU-PP, però sí que s'hauria de "tendir" a prioritzar la recerca del suport de les forces sobiranistes "en detriment del suport de les forces unionistes". "No ho podem descartar del tot, però pensi que en són dos", ha remarcat encara sobre els acords amb els populars.

stats