Política 11/09/2019

El PP acusa els diputats francesos que van denunciar la "repressió" contra l'independentisme de fer "acusacions greus i infundades"

Més de 150 representants reivindiquen en una carta a 'Le Monde' la qualitat democràtica d'Espanya i els retreuen que França és més centralista

Ara
2 min
52 diputats francesos reclamen la fi de la "repressió" i les "mesures arbitràries" contra els independentistes

BarcelonaMés de 150 representants del PP al Congrés, Senat i Parlament Europeu han respost a la carta dels 52 parlamentaris francesos que van protestar al setmanari 'Le Journal du Dimanche' contra les "mesures arbitràries" i la "repressió" exercida sobre els líders independentistes en un article a 'Le Monde'. Els representants espanyols asseguren que estan indignats per "les acusacions tan greus i infundades" que van fer els polítics francesos i reivindiquen que Espanya és un estat de dret.

Els populars també reivindiquen que la "qualitat democràtica d'Espanya és tan alta com la francesa" i argumenten que "totes les organitzacions internacionals", com Freedom House en el seu últim informe, atorguen a Espanya una de les valoracions més altes. A més, també retreuen als 52 parlamentaris francesos que el seu país és "més centralista" que Espanya, un dels països, diuen, "més descentralitzats del món, amb poder distribuït entre institucions centrals i institucions autònomes".

També remarquen que els presos polítics "no van ser jutjats per les seves opinions sinó perquè van violar" la Constitució i les "llibertats dels espanyols, inclosos els ciutadans de Catalunya". A més, posen d'exemple Còrsega i diuen que és com si "els nacionalistes corsos, que actualment constitueixen la majoria de les institucions regionals de l'illa, haguessin organitzat un referèndum il·legal sobre la independència i haguessin proclamat la independència violant la vostra Constitució, especialment el primer article de la «República indivisible»", reblen els diputats, que també especulen que la resposta de l'estat francès seria igual de "ferma" que la d'Espanya.

A més, apunten que "la fiscalia del Tribunal Suprem ha conclòs que els acusats han comès un delicte de rebel·lió i ha demanat importants penes de presó perquè s'ha pogut provar que s'ha utilitzat la violència en el context d'una estratègia planificada i organitzada per fracturar l'ordre constitucional".

stats